Onlinetrainingen voor stembureaupersoneel

GFC NIEUWS- De trainingen van het stembureaupersoneel die geen voortgang konden hebben door de strenge maatregelen in verband met COVID-19, worden hervat.
Deze mededeling deed de directeur van Binnenlandse Zaken (BiZa), Putridewi Amatsoemarto, zaterdag tijdens een meeting met alle districtscommissarissen (dc’s). Het gaat in deze om de trainees uit de districten Sipaliwini, Nickerie en delen van Paramaribo Zuid- Oost en Noord- Oost. Ook zijn er een aantal reserve kandidaten uit de verschillende districten. De trainingen worden maandag hervat.
De trainingen aan stembureaupersoneel begonnen op 14 februari en werden op 13 maart opgeschort. Door de ontstane situatie in het land heeft BiZa een digitaal programma ontwikkeld waardoor het overig stembureaupersoneel toch nog klaargestoomd kan worden voor het werk. De dc’s kregen middels een presentatie een demo van de onlinetrainingen.
De directeur zegt dat gelet op de omstandigheden zij de virtuele trainingen als enige optie ziet. De leden die nog getraind moeten worden, zijn door het ministerie gebeld om hen op de hoogte te stellen van de onlinetrainingen. De trainees moeten hun lesmateriaal dat bestaat uit een CD met instructiefilmpje, het handboek voor stembureaupersoneel en de wetgevingsbundel ophalen op BiZa. Het is de bedoeling dat de trainees hun lesmateriaal goed doornemen.
Er zal een virtuele klas gevormd worden waaraan de trainers en de trainees gekoppeld worden. De trainees kunnen met een gmail-account inloggen om toegang te krijgen tot de geplaatste documenten en videomateriaal.
Het voordeel van deze virtuele training is dat de trainees op hun eigen tempo thuis, op hun mobiel of computer de filmpjes tot zich kunnen nemen. Deze filmpjes zijn 1 x24 uur beschikbaar op het portaal.
Er zijn twee weken uitgetrokken voor deze groep. De trainers zullen op gezette tijden in de ochtend en avond beschikbaar zijn voor interactie en vragen vanuit de trainees. Na de training zal er een toets worden afgenomen.

Overige berichten