fbpx

Onlineregistratie babyvoeding voor baby’s jonger dan 1 jaar nog steeds mogelijk

GFC NIEUWSREDACTIE- Het ministerie van Volksgezondheid in Suriname zegt dat het nog steeds mogelijk is om online te registreren om in aanmerking te komen voor babyvoeding. Dit is een tegemoetkoming voor ouders van baby’s die jonger zijn dan 1 jaar.

Uit diverse berichtgevingen is gebleken dat ouders geen babyvoeding hebben ontvangen of niet in aanmerking zijn gekomen na registratie. Het ministerie wenst te benadrukken dat er een procedure is om in aanmerking te komen voor de babyvoeding.

Na registratie begint het proces van controle en voorwaarden om na te gaan als u in aanmerking komt voor de babyvoeding.

De babyvoeding wordt besteld en geleverd bij de desbetreffende RGD-poli waar de administratie wordt gedaan voor het ophalen. Dit alles gebeurt niet binnen 1 dag, zoals vele ouders verwachten. Het kan soms wel 1 tot 2 maanden duren voordat de babyvoeding beschikbaar is. De RGD poli’s zorgen voor de distributie en daarover wordt u geïnformeerd.

BEKIJK OOK
Huidige sociaal-maatschappelijke en financieel-economische situatie baren NPS zorgen

Indien u de registratie hebt gedaan waarbij uw baby 8 of 9 maanden oud is en de babyvoeding pas beschikbaar is wanneer uw baby reeds 1 jaar oud is dan komt u automatisch niet meer in aanmerking voor de babyvoeding. Het is voor baby’s onder 1 jaar.

Het ministerie adviseert daarom om zo vroeg als mogelijk uw registratie te doen om teleurstelling te voorkomen en attendeert u erop om de officiele berichten te volgen van het ministerie van Volksgezondheid.