fbpx

Online-shoppen-verslaving ‘is een mentale gezondheidsconditie’

GFC NIEUWS- Terwijl sommige mensen af en toe online shoppen, zijn er anderen die het tot een gewoonte hebben gemaakt en is het een verslaving geworden.

Deskundigen geloven dat het geclassificeerd kan worden als een ‘mentale gezondheidsconditie’.

Onderzoekers bij de Hannover Medical School beweren dat de zogenaamde ‘buying-shopping disorder’ (BSD) zijn eigen classificatie moet hebben, in plaats van de huidige classificatie ‘other specified impulse control disorder’ (andere gespecificeerde stoornis in de impulsbeheersing).

Dr. Astrid Muller, die de studie leidde, zegt: “het is tijd om BSD te erkennen als een separate mentale gezondheidsconditie en meer informatie hierover verspreiden op Internet.”

BEKIJK OOK
Startsein elektrificatieproject te Patamacca en Kasaba Ondoo

De toestand wordt gekenmerkt door een extreme preoccupatie met, en verlangen naar, winkelen, alsook het verlangen naar het bezit van bepaalde goederen.

Mensen met die conditie zijn jammer genoeg geneigd om veel meer producten te kopen die ze zich kunnen permitteren of gebruiken.

Op de langer termijn kan de conditie lijden tot extreme nood, familieproblemen, hamsteren van goederen en zelfs verduistering.