Online-shoppen-verslaving ‘is een mentale gezondheidsconditie’

GFC NIEUWS- Terwijl sommige mensen af en toe online shoppen, zijn er anderen die het tot een gewoonte hebben gemaakt en is het een verslaving geworden.

Deskundigen geloven dat het geclassificeerd kan worden als een ‘mentale gezondheidsconditie’.

Onderzoekers bij de Hannover Medical School beweren dat de zogenaamde ‘buying-shopping disorder’ (BSD) zijn eigen classificatie moet hebben, in plaats van de huidige classificatie ‘other specified impulse control disorder’ (andere gespecificeerde stoornis in de impulsbeheersing).

Dr. Astrid Muller, die de studie leidde, zegt: “het is tijd om BSD te erkennen als een separate mentale gezondheidsconditie en meer informatie hierover verspreiden op Internet.”

De toestand wordt gekenmerkt door een extreme preoccupatie met, en verlangen naar, winkelen, alsook het verlangen naar het bezit van bepaalde goederen.

Mensen met die conditie zijn jammer genoeg geneigd om veel meer producten te kopen die ze zich kunnen permitteren of gebruiken.

Op de langer termijn kan de conditie lijden tot extreme nood, familieproblemen, hamsteren van goederen en zelfs verduistering.

Bekijk ook een ander interessant bericht door op de volgende link te klikken>>> Afslanksysteem Constantin werkt het beste volgens Amerikaans wetenschappelijk onderzoek

Meer gezondheidsnieuws

Verspreiding coronavirus neemt af, zegt WHO

GFC NIEUWS- Het aantal nieuwe coronavirusinfecties loopt terug in China, zegt de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) op basis van nieuwe medische rapporten. Bekijk ook een ander interessant…

Wimperachtige haargroei in mond van vrouw

GFC NIEUWS- Een Italiaanse vrouw ontwikkelde een zeldzame, letterlijk huiveringwekkende ziekte. Bekijk ook een ander interessant bericht door op de volgende link te klikken>>> Afslanksysteem…

Wetenschappers verklaren waarom we hikken

GFC NIEUWS- In een nieuwe studie hebben wetenschappers van de Universiteit van Londen onthuld waarom we hikken, en waarom deze irritante gewoonte zo belangrijk is….