Online les geven aan Surinaamse leerlingen blijkt grote flop

GFC NIEUWSREDACTIE- Het online les geven aan schoolleerlingen in Suriname blijkt een grote flop te zijn geworden.

De kinderen van met name de basisscholen begrijpen veelal de leerstof onvoldoende, de uitleg komt niet goed aan en ouders worden opgezadeld met taken die eigenlijk op het bord liggen van de onderwijsgevenden.

Ouders hebben ook niet altijd voldoende tijd, ze hebben zelf erg drukke werkzaamheden en ontbreken de specifieke kennis en motivatie om zich steeds bezig te houden met het onderwijzen of bijles geven van hun kinderen.

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: Al langer dan een jaar wordt verkeerde uitleg gegeven over besmettingen coronavirus, wat mensenlevens kost

Er lijkt ook weinig motivatie te zijn bij zowel leerlingen en leerkrachten. Er moet daarom met spoed nagegaan worden op welke wijze dit schoolproject een andere impuls kan krijgen.

Dat is althans de voorlopige conclusie van het Kritische Surinaamse VrouwenCollectief (KSVC).

Het VrouwenCollectief zegt aan GFC dat er recent evaluatiegesprekken zijn gevoerd met enkele relevante personen binnen het onderwijsveld, leerlingen en ouders.

“Veel ouders vinden het erg lastig dat ze extra werk op hun schouders krijgen opgelegd, ze hebben zelf een vol schema en sommig leerkrachten klagen over een gebrek aan doorzettingsvermogen bij de leerlingen”.

“Ook beweren veel kinderen dat ze niets van de lesstof snappen. Het schuurt aan verschillende kanten. Kortom, het project is volgens sommigen een grote flop”, aldus het KSVC.

Overige berichten