Online gallery +597 Photography start samenwerking met Surinaamse fotografen

1 augustus startte op 597Photography.com een online fotogallery waar een select gezelschap Surinaamse kunstfotografen hun mooiste foto’s van Suriname aanbieden.

Initiator Chantal Kartaram wil met +597 Photography de magische schoonheid van Suriname delen met een groter, internationaal publiek.

‘Kunstfotografie is een prachtig exportproduct voor Suriname,’ zegt Chantal Kartaram. ‘Er lopen hier zeer getalenteerde fotografen rond. Ik wil ze helpen internationaal door te breken – Suriname verdient een groter publiek. Het is hier zo waanzinnig mooi. De culturen, het landschap: uniek in de wereld.’

De fotografen van +597 Photography

Momenteel biedt het +597-platform (+597 is de landcode van Suriname) het werk aan van vier fotografen – elk met een eigen, kenmerkende stijl. De fotografen zijn persoonlijk geselecteerd en benaderd door Kartaram.

“De foto’s van Achmed Peroti hebben me geïnspireerd tot dit initiatief. Fabian Vas is een grote naam in Suriname. Zijn foto’s verdienen een groter internationaler publiek. De intense en krachtige portretten en stillevens van Harvey Lisse, daar kun je niet om heen. En de stijl en het gevoel voor drama van Dion C. Howard vult de overige fotografen perfect aan.”

Drie miljoen Nederlanders hebben een band met Suriname

597Photography.com richt zich in eerste instantie op de 350.000 Surinamers die in Nederland wonen. Al zullen de foto’s ongetwijfeld een veel groter publiek aanspreken.

‘Suriname doet iets met je, of je er nu geboren bent of niet,’ aldus Kartaram. “Het CBS heeft berekend dat in Nederland ruim drie miljoen mensen een connectie hebben met Suriname. Vakantie, stage, een schoondochter… als je eenmaal kennismaakt met de Surinaamse cultuur, ben je verkocht. En dat komt echt niet alleen door het lekkere eten.”

Overige berichten