fbpx
Onenigheid in VHP over DNA-kandidatenlijst groeit

Binnen de VHP is onenigheid ontstaan over de DNA-kandidatenlijst voor de komende verkiezingen. Meerdere structuren, aspirant-kandidaten, jongerenafdelingen, maar ook individuele VHP’ers hebben kritiek op de opgestelde lijst.

Vanaf de namen van de kandidaten bekend zijn, wordt de redactie van GFC Nieuws meerdere malen per dag benaderd door ontevreden VHP’ers die die hun verhaal kwijt willen.

Het hoofdbestuur presenteerde de vorige week de lijst met VHP-kandidaten voor de verkiezingen op 25 mei. Er staan veel nieuwe namen op de lijst.

Meerdere leden zijn ontevreden over de lijst. Sommige harde werkers voelen zich met een mes in de rug gestoken en verwijten de partijleider, Chandrikapersad Santokhi.

Hieronder de jongste verklaring van enkele ondernemers die tegen de kandidaatstelling van Harriet Ramdien zijn en Priya Lachmon(foto) ondersteunen:

“De kandidatenlijst van de VHP in Nickerie is op 22 maart 2015 bekendgemaakt en bestaat uit: Djoties Jaggernath, Jeetendra Kalloe en Harriet Ramdien.

Diverse ondernemers zijn niet tevreden, omdat men ervan uitgaat dat een DNA- kandidaat betrouwbaar, loyaal, integer, sociaalbewogen, deskundig en politiek en maatschappelijk draagvlak moet hebben om het parlementair werk voor het desbetreffend district naar behoren te kunnen doen.

De ondernemers hebben het zeer moeilijk en vestigen hun hoop op de nieuwe regering, waarin de VHP zitting zal hebben.

Gedurende de afgelopen jaren hebben wij ondernemers kunnen constateren dat mevrouw Ramdien Harriet, die ook op de lijst voorkomt, tijdens haar periode in het parlement niets betekent heeft voor de Nickeriaanse gemeenschap.

Zij heeft de belangen van de Nickeriaanse bevolking die voor ruim 60% uit landbouwers bestaat niet kunnen behartigen, ondanks zij een internationale agrarische conferentie in Zuid-Afrika heeft bijgewoond en daarna te kennen gaf met de opgedane kennis de landbouwers te zullen ondersteunen.

De ondernemers die actief zijn in het rijstdistrict en die ook een wezenlijke bijdrage leveren aan de economie van Nickerie vinden dat Harriet Ramdien niet capabel is. Haar kandidaatstelling is een harde klap in het gezicht van de plaatselijke bevolking daar het alom bekend is dat zij niet betrouwbaar, loyaal en integer is. Ook is ze niet deskundig om adequaat te kunnen functioneren in DNA.

Het positioneren van Ramdien Harriet op de DNA -kandidatenlijst zal voor de VHP zeker zetelverlies betekenen.

Aan de VHP- leiding doen wij het verzoek om de voorgestelde lijst in heroverweging te nemen en stellen wij voor Lachmon, Priya Sushma, afgestudeerd als Bachelor of Arts (BSC), te plaatsen op de DNA -kandidatenlijst.

Wij zijn ervan overtuigd dat met Lachmon de VHP zeker maximale zetelwinst zal behalen in Nickerie.

Namens diverse ondernemers van Nickerie

Hussain vastgoed NV Nickerie
Juwelier Madhar
Rijsthandel Rigpal.
Groothandel Raghoebier
Stg. Vincent Blue
Groot landbouwers
Vrouwen uit de westelijke polders die hun stem willen laten horen en diverse rijstbedrijven die nog niet in de publiciteit wensen te treden.

Meer nieuws

Nickerie drie agronomen rijker

GFC NIEUWS- Sanchit Chandenie, Gangapersad Roshnie en Jaggessar Chandriekapersad zijn de eerste drie studenten die, zijn afgestudeerd van het programma Agronomie aan het Polytechnic College…

‘Suriname surprise op Curaçao’

GFC NIEUWS- Roberto Tjon A Meeuw, Surinaams kunstenaar en surfliefhebber op Curaçao, spat heldere kleuren verf over tientallen tegeltjes.

Nieuwe RvC bij BGVS

GFC NIEUWS- Het Bedrijf Geneesmiddelen Voorziening Suriname (BGVS) heeft een nieuwe raad van commissarissen (RvC).

“Suriname staat er als land”

GFC NIEUWS- “Sommigen zeggen dat ons land 45 jaar heeft verkwist. Anderen spreken van verloren dromen. Ik zie dat anders. Ik zie een land dat…

5 nieuwe coronagevallen genoteerd

GFC NIEUWS- 5 personen zijn besmet geraakt met het coronavirus. Deze gevallen deden zich voor in Paramaribo (2), Wanica (2) en Para (1)

Lijk 19-jarige visser aangespoeld

GFC NIEUWS- Het ontzielde lichaam van de ongeveer 19-jarige visser Ulrick France is in de vroege ochtend van 23 november nabij de steiger aan de…

“Ook wij gaan weer naar school!”

GFC NIEUWS- Samen met alle scholen is ook de stimulatiegroep voor dove- en slechthorende kinderen van start gegaan met het nieuwe schooljaar.

Geslaagde Independence Day Run 2020

GFC NIEUWS- Nadat al vroeg in het jaar duidelijk werd dat de Srefidensi Marathon dit jaar geen voortgang zou vinden heeft een aantal hardlopers het…