fbpx

Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/gfcnieu1/public_html/wp-content/themes/mts_newsonline/functions.php on line 175

One Stop Window vergemakkelijkt diensten voor Surinaamse diaspora

De One Stop Window (OWS) met als doel een verbeterde samenwerking tussen het Centraal Bureau voor Burgerzaken (CBB) van het ministerie van Binnenlandse Zaken (Biza) en de Consulaire afdeling van het ministerie van Buitenlandse Zaken (Buza) is maandag gelanceerd.

Deze samenwerking moet leiden tot het efficiënter afhandelen van de diensten waaronder paspoorten, akten en verklaringen ten behoeve van de Surinaamse diaspora, zegt Herel Bodeutsch, hoofd van de afdeling Paspoorten en trekker van dit project.

Minister Mike Noersalim van Binnenlandse Zaken zegt dat aan de tot standkoming van de OSW er een heel proces vooraf is gegaan. Zowel zijn ministerie als van Buitenlandse Zaken hebben één doel en dat is een tevreden klant. “Laten wij steeds voorop houden dat wij niet 80%, niet 90%, niet 95% maar 100% klanttevredenheid kunnen hebben”.

OOK INTERESSANT
Vernieuwde UNASUR zal collectief moeten werken aan ontwikkeling regio

Het idee voor het openen van de One Stop Window leefde sinds 2018. Minister Yldiz Beighle van Buitenlandse Zaken ziet dit idee als een weg naar verdere innovatie om te komen tot een effectievere en efficiënte manier van dienstverlening naar onze diaspora.

De OWS is ondergebracht op de afdeling paspoorten op het CBB-hoofdkantoor aan de mr. Jaggernath Lachmonstraat. Het is open voor het publiek op de maandag, woensdag en vrijdag en het personeel van Buza zal de werkzaamheden vanuit deze unit verrichten.

“De afstand Buza-Biza wordt hiermede verkleind en het personeel van Buza zal het proces ter afhandeling van de bovengenoemde documenten makkelijker kunnen monitoren. Ook de wachttijd van de documenten zal aanzienlijk verkort worden”, aldus Bodeutsch.