Onderzoeksjournalisten concluderen: ‘Guaidó is irrelevant geworden’

Redactie GFC Nieuws — De Venezolaanse oppositieleider Juan Guaidó kwam naar Caracas met het oogmerk zich te laten arresteren. Maar de provocatie mislukte en uiteindelijk werd Guaidó in opdracht van president Maduro door de politie beschermd tegen een woedende menigte.

 

“Het is ironisch om te zien dat veiligheidstroepen van de overheid Guaidó daadwerkelijk beschermen, een figuur die oproept om de regering omver te werpen en probeert de beveiligingsdiensten van binnenuit te fragmenteren” zei Max Blumenthal, redacteur van onderzoekswebsite Grayzone Project, in commentaar op een recent gepubliceerde video.

Blumenthal legde uit dat de VS wilde bereiken dat Guaidó werd gearresteerd en zodoende “een provocatie wilde creëren.”

Hij vertelde dat Guaidó een kleine groep mensen toesprak in El Valle, de thuisbasis van Nicolás Maduro. Het geringe aantal belangstellenden toont aan “hoe irrelevant Guaidó is geworden,” zegt Blumenthal.

Ondanks de slechte economische situatie en constante stroomuitval, lukt het Guaidó niet het volk op de been te krijgen. “De meeste mensen blijven thuis,” zegt hij.

Hij benadrukt dat er “fouten zijn gemaakt door de regering … maar nu zijn ze in een positie waarin de VS proberen te voorkomen dat ze uit de hyperinflatie komen … en hen beletten voedsel en medicijnen te importeren.”