fbpx
Onderzoekers vinden gigantische cirkel van mammoetbotten

GFC NIEUWS- Onderzoekers hebben vlakbij de Russische stad Moskou een megacirkel van mammoetbotten gevonden. De cirkel is gemaakt van 51 kaken en 64 schedels van de oeroude olifantachtigen.

Mammoeten leefden duizenden jaren geleden en lijken een beetje op de olifanten van vandaag.

De diersoort is al lang uitgestorven, maar mensen vinden nog regelmatig botten en andere overblijfselen van het megadier.

De cirkel die vlakbij Moskou ligt, is zo’n 200.000 jaar geleden gebouwd door mensen. Maar waarom ze dit hebben gedaan? Daar kunnen de wetenschappers alleen maar naar raden.
Wetenschappers weten dus niet waarom mensen zo’n megacirkel zouden bouwen. Maar ze hebben er wel ideeën over. Want toen mammoeten nog leefden, joeg de mens vaak op de dieren.

Een mammoet heeft veel te veel vlees om in een keer op te eten. Daarom maakten mensen vaak een grote stapel van het voedsel en dat kon na een tijdje flink gaat rotten.

Het zou daarom best kunnen dat de mensen met de botten een soort opslagplaats voor het vlees hebben gemaakt! De muur hield de stank namelijk tegen.

Meer nieuws

BOG houdt drive- thru-uitreiking

GFC NIEUWS- Ter afsluiting van de training Basis Psychosociale Vaardigheden voor COVID-19 hulpverleners heeft er een drive-thru uitreiking plaatsgevonden.

Dringende aanpak natte infrastructuur Saramacca

GFC NIEUWS- Tijdens een spoed onderhoud tussen het DNA-lid Radjendre Debie en districtscommissaris Sherin Bansi-Durga van Saramacca met de minister van Landbouw, Veeteelt en Visserij…

Geen nieuwe Covid-gevallen maandag

GFC NIEUWS- Al twee dagen op rij is niemand positief getest op Covid-19. Het voorbije etmaal zijn 23 testen uitgevoerd en testte iedereen negatief.

Achaibersing buigt zich over knelpunten BBGO

GFC NIEUWS- Minister Armand Achaibersing van Financiën en Planning heeft zich samen met het bestuur van de Bond voor Belangenbehartiging Gepensioneerden uit Overheidsdienst (BBGO) gebogen…

BEP brengt bezoek aan Kwinti en Pamaka Gaaman

GFC NIEUWS- Een delegatie van de politieke partij BEP onder leiding van voorzitter Ronny Asabina heeft op Onafhankelijkheidsdag een kennismakingsbezoek gebracht aan de pas beëdigde…

Succesvolle launch NPS Global Village

GFC NIEUWS- Op initiatief van afdeling Nederland van de Nationale Partij Suriname (NPS) is recent tijdens een virtuele kick-off meeting de NPS Global Village gestart.

Vergunning City Change opgeschort

GFC NIEUWS- De Centrale Bank van Suriname heeft conform artikel 38 lid 2 Wet Toezicht Geldtransactiekantoren 2012 de door haar aan City Change, gevestigd aan…

China wil versterking band met Suriname

GFC NIEUWS- De ambassadeur van China, Liu Quan, heeft tijdens een bezoek aan de minister van Natuurlijke Hulpbronnen (NH), David Abiamofo, het belang van het…

Man (26) overleden na botsing met boom

GFC NIEUWS- 29/11/20- Bij een eenzijdig ongeval is zondagmorgen een 26- jarige man om het leven gekomen. Getuigen hebben het slachtoffer nog gereanimeerd.