fbpx

Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/gfcnieu1/public_html/wp-content/themes/mts_newsonline/functions.php on line 175

Onderzoekers ontdekken nieuw wapen tegen kankercellen

Onderzoekers van VIB (Vlaams Instituut voor Biotechnologie) en UGent hebben ontdekt dat Withaferine A, een actief bestanddeel afkomstig van een Indisch plantenextract, kan worden ingezet tegen chemotherapieresistente kankercellen. Die kankercellen duiken op neuroblastoom, een van de meest voorkomende agressie vormen van kanker bij heel jonge kinderen.

Neuroblastoom vertoont dus een verhoogde resistentie tegen de huidige generatie van chemotherapie. Onderzoek van VIB, de UGent en UAntwerpen, onder leiding van de broers Tom en Wim Vanden Berghe, leidde tot de ontdekking van een nieuw moleculair mechanisme dat de kankercellen in muizen kan doden.

OOK INTERESSANT
Regering werkt aan duurzame oplossing problematiek bufferzone Afobakadam

De sleutel tot de medische doorbraak is Withaferin A, een actief bestanddeel afkomstig van een medicinaal plantenextract (Ashwagandha) uit de traditionele geneeskunde in India. Er is nog een hele weg af te leggen voor de doorbraak tot een echte behandeling leidt.