fbpx

Onderzoek naar SZF-betalingen aan voormalig NII

GFC NIEUWS- Vrijdag zijn brieven uitgelekt waaruit blijkt dat de Stichting Staatsziekenfonds (SZF) het voormalig Nationaal Informatie Instituut (NII) maandelijks een financiële ondersteuning gaf van SRD 35.000.
Minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid zegt dat hier onderzoek naar wordt gedaan, omdat er geen diensten tegenover het bedrag stonden.
Hij heeft de Communicatie Dienst Suriname (CDS) gevraagd om zich te distantiëren van deze betalingen.
Op de website van De Boodschap stonden tot kort geleden nog de logo’s van bedrijven zoals Staatsolie, de Surinaamse Waterleiding Maatschappij (SWM), de Energie Bedrijven Suriname (EBS), en nog enkele anderen als sponsor. Het is echter onduidelijk als deze bedrijven de ondersteuning deden zonder daartegenover diensten van het NII. Ook de hoogte van de bedragen, is onduidelijk. Inmiddels zijn de logo’s verwijderd van de pagina.
De minister zegt dat er een onderzoek wordt ingesteld naar de betalingen. Opvallend is dat het SZF zulke grote overmakingen heeft gedaan op maandbasis, terwijl het zelf in financiële problemen zit. Het fonds is sterk afhankelijk van subsidies van de overheid. Eerder stelde Ramadhin dat de zorgverzekeraar een lux leven geleid heeft.

OOK INTERESSANT
Karansing Dinesh, Cia Watson en Ramsamoedj Daniel winnaars quiz Wereld Consumenten Rechten Dag