fbpx
Onderzoek naar SZF-betalingen aan voormalig NII

GFC NIEUWS- Vrijdag zijn brieven uitgelekt waaruit blijkt dat de Stichting Staatsziekenfonds (SZF) het voormalig Nationaal Informatie Instituut (NII) maandelijks een financiële ondersteuning gaf van SRD 35.000.

Minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid zegt dat hier onderzoek naar wordt gedaan, omdat er geen diensten tegenover het bedrag stonden.

Hij heeft de Communicatie Dienst Suriname (CDS) gevraagd om zich te distantiëren van deze betalingen.

Op de website van De Boodschap stonden tot kort geleden nog de logo’s van bedrijven zoals Staatsolie, de Surinaamse Waterleiding Maatschappij (SWM), de Energie Bedrijven Suriname (EBS), en nog enkele anderen als sponsor. Het is echter onduidelijk als deze bedrijven de ondersteuning deden zonder daartegenover diensten van het NII. Ook de hoogte van de bedragen, is onduidelijk. Inmiddels zijn de logo’s verwijderd van de pagina.

De minister zegt dat er een onderzoek wordt ingesteld naar de betalingen. Opvallend is dat het SZF zulke grote overmakingen heeft gedaan op maandbasis, terwijl het zelf in financiële problemen zit. Het fonds is sterk afhankelijk van subsidies van de overheid. Eerder stelde Ramadhin dat de zorgverzekeraar een lux leven geleid heeft.

Meer nieuws

Man (26) overleden na botsing met boom

GFC NIEUWS- 29/11/20- Bij een eenzijdig ongeval is zondagmorgen een 26- jarige man om het leven gekomen. Getuigen hebben het slachtoffer nog gereanimeerd.

Covid-19: 82 testen, 1 positief

GFC NIEUWS- Het afgelopen etmaal testte slechts 1 persoon in Paramaribo positief op Covid-19. In totaal zijn 82 testen uitgevoerd.

Wayana willen eeuwenoud pad herstellen

GFC NIEUWS- Door een historisch looppad van de Wayana in Zuid-Oost Suriname weer open te kappen, kunnen de Wayana Inheemsen, die dorpen hebben in zowel…

Ricardo Panka nieuwe woordvoerder NDP

GFC NIEUWS- De Nationale Democratische Partij (NDP) laat in een persbericht weten dat vanaf 27 november Ricardo Panka als woordvoerder van de partij zal optreden.

DOE en A20 gaan samenwerken

GFC NIEUWS- Met het oog op de stabiele ontwikkeling van Suriname, tekenen op 27 november de politieke partijen Democratie en Ontwikkeling in Eenheid (DOE) en…

Nickerie drie agronomen rijker

GFC NIEUWS- Sanchit Chandenie, Gangapersad Roshnie en Jaggessar Chandriekapersad zijn de eerste drie studenten die, zijn afgestudeerd van het programma Agronomie aan het Polytechnic College…

‘Suriname surprise op Curaçao’

GFC NIEUWS- Roberto Tjon A Meeuw, Surinaams kunstenaar en surfliefhebber op Curaçao, spat heldere kleuren verf over tientallen tegeltjes.