fbpx

Onderzoek naar sociale mediagebruik jongeren Latour

De Stichting Buurtwerk Latour (StiBuLa) organiseert deze week een perspresentatie over een onderzoek dat in de loop van juli en augustus is uitgevoerd naar sociale mediagebruik onder jongeren in de wijk. Een Nederlandse MA student aan de KU Leuven te België, Bas Dikmans, heeft dit onderzoek onder zijn hoede genomen in de afgelopen maanden.

Hij is naar Latour gekomen met het inzicht dat het van belang is om uit te zoeken hoe sociale media een buurt verandert, maar ook hoe, op zijn beurt, de buurt sociale media verandert.

In Suriname heeft sociale media zijn positieve kanten, je kunt met iedereen op de wereld die ook internet heeft communiceren, maar ook negatieve kanten, vaak is er geen controle op wat men kan zeggen of delen online. En alhoewel de meningen over sociale media verdeeld zijn, kan niemand meer ontkennen dat het een steeds belangrijker deel van het dagelijks leven wordt.

BEKIJK OOK
Arrestant ontsnapt uit politiebureau Nieuwe Haven

Het fenomeen begrijpen is dan een eerste stap om te leren werken met sociale media en mobiele telefoons op een constructieve en positieve manier.

De perspresentatie zal draaien rond de vraag hoe StiBuLa sociale media het beste kan inzetten om jongeren te bereiken voor buurt- of vrijwilligerswerk.