fbpx
Onderzoek naar optreden leden DNV bij woning STREI!-topper gestart

GFC NIEUWS- De procureur-generaal heeft opdracht gegeven om een onderzoek te starten naar het optreden van enkele leden van het Directoraat Nationaliteit Veiligheid (DNV) bij een woning van STREI!-topper Rodney Cairo.

Cairo zou aangifte hebben gedaan tegen de directeur van DNV, Danielle Veira, en de minister van Defensie, Ronnie Benschop.

“Heel binnenkort zal de samenleving omstandig geïnformeerd worden over de case waarbij DNV besproken is geworden op sociale media en de pers zei,” Veira maandag op de persconferentie van het Covid-19 Managementteam.

“Er wordt niet gesproken over zaken aangaande de staatsveiligheid. Dat zijn allemaal geheime zaken”, benadrukte Veira.

Bij de woning van Caïro, die DNA-kandidaat is van STREI! in Paramaribo, werd op 16 april rond 03.00 een inval geplaagd. De politie zou zijn verwittigd, maar op camerabeelden zou te zien zijn dat de politie niet ingrijpt. De opdracht voor de inval zou vanuit het DNV komen, werd aangegeven.

Meer nieuws

Lijk 19-jarige visser aangespoeld

GFC NIEUWS- Het ontzielde lichaam van de ongeveer 19-jarige visser Ulrick France is in de vroege ochtend van 23 november nabij de steiger aan de…

“Ook wij gaan weer naar school!”

GFC NIEUWS- Samen met alle scholen is ook de stimulatiegroep voor dove- en slechthorende kinderen van start gegaan met het nieuwe schooljaar.

Geslaagde Independence Day Run 2020

GFC NIEUWS- Nadat al vroeg in het jaar duidelijk werd dat de Srefidensi Marathon dit jaar geen voortgang zou vinden heeft een aantal hardlopers het…

Wegomlegging in verband met 25 november

GFC NIEUWS- In het kader van de herdenking van 45 jaar Staatkundige Onafhankelijkheid, waarbij door de gewapende machten een parade en defilé zal worden gehouden,…

Dorpelingen keuren kaart Wit Santi goed

GFC NIEUWS- Bewoners van Wit Santi in Para hebben afgelopen zaterdag de kaart van het woon- en leefgebied van Wit Santi goedgekeurd tijdens een dorpsvergadering.

Gouddelver vermoedelijk verdronken

GFC NIEUWS- Het levenloos lichaam van de 22-jarige gouddelver Marvin Klassie is op 22 november door andere gouddelvers in een kreek in het dorp Waki…

PAHO doneert aan Volksgezondheid

GFC NIEUWS- De Pan American Health Organization (PAHO)/World Health Organization (WHO) heeft persoonlijke beschermingsmiddelen gedoneerd aan het ministerie van Volksgezondheid.