fbpx

Onderzoek naar mysterieuze dood toeristen op Dominica vlot niet

Het onderzoek naar de dood van 8 toeristen op de Dominicaanse Republiek is nog niet afgerond.

Toerismedeskundigen op het eiland maken zich ernstig zorgen. In mei kwamen drie Amerikaanse toeristen om in hetzelfde oord op het eiland. Daarvoor waren er al 5 omgekomen in andere luxe oorden.

Enkele weken terug werd de voormalige top baseball-speler David Ortis eveneens beschoten door een huurmoordenaar op het eiland. Ortis heeft het schietincident overleefd. De schutter is intussen achter slot en grendel.

Toerismedeskundigen vinden dat de autoriteiten met een officiële verklaring moeten uitkomen. Het eiland lijkt niet veilig te zijn voor toeristen. De deskundigen voorzien een enorme daling van inkomsten uit de toerismesector.

BEKIJK OOK
VIDS spreekt zich uit over effecten klimaatverandering en bescherming Inheemse gebieden

Nabestaanden van de 8 slachtoffers eisen een toxicologisch onderzoek om na te gaan of ze niet door vergiftiging zijn gestorven.

Volgens de autoriteiten is er echter geen verband tussen de gevallen. “Het is fake nieuws dat de mensen een mysterieuze dood zijn gestorven”, zei de Dominicaanse minister van Volksgezondheid in een interview.

Tot nu toe blijkt uit het autopsierapport dat de toeristen zijn overleden aan respiratoire insufficiëntie, longoedeem en een hartaanval.