fbpx
Onderzoek naar geschiedenis Afro-Surinamers periode 1863-1963

Proffesor Chan Choenni doet thans onderzoek naar de geschiedenis van Afro-Surinamers en wel over de periode 1863-1963.

Het is naar zijn zeggen het moeilijkste onderzoek en kostbaar, maar hij gaat door met het onderzoek en doet het uit liefde en dank. Hij hoopt dat het boek in 2020 uitkomt.

Zelf denkt Choennie om in november naar Suriname te gaan om enkele interviews af te nemen. Hij zal ook Javanen interviewen. Zij hadden namelijk een beroep op hem gedaan om ook hun geschiedenis te schrijven.

Choenni heeft eerder een boekje geschreven over de Javaanse politieke leider, Inding Soemita. Dit boek heeft hij met eigen geld uitgegeven.

Aan Choenni is ook gevraagd om een artikel over de geschiedenis van het district Saramacca neer te pennen. Hij zal hierover in 2020 een artikel schrijven.

Choenni heeft zijn vaste fulltime aanstelling bij het ministerie van Biza opgegeven en heeft een tijdelijke aanstelling op parttime basis aanvaard.

Voor zijn inspanningen voor Suriname is Choenni gedecoreerd met een presidentiële onderscheiding in 2018 en namens Satya Dharma gedecoreerd met de “De Rotterdamse 4 Leeuwenspeld” voor zijn inspanning voor de hindoestaanse gemeenschap in Rotterdam.

Meer nieuws

5 nieuwe coronagevallen genoteerd

GFC NIEUWS- 5 personen zijn besmet geraakt met het coronavirus. Deze gevallen deden zich voor in Paramaribo (2), Wanica (2) en Para (1)

Lijk 19-jarige visser aangespoeld

GFC NIEUWS- Het ontzielde lichaam van de ongeveer 19-jarige visser Ulrick France is in de vroege ochtend van 23 november nabij de steiger aan de…

“Ook wij gaan weer naar school!”

GFC NIEUWS- Samen met alle scholen is ook de stimulatiegroep voor dove- en slechthorende kinderen van start gegaan met het nieuwe schooljaar.

Geslaagde Independence Day Run 2020

GFC NIEUWS- Nadat al vroeg in het jaar duidelijk werd dat de Srefidensi Marathon dit jaar geen voortgang zou vinden heeft een aantal hardlopers het…

Wegomlegging in verband met 25 november

GFC NIEUWS- In het kader van de herdenking van 45 jaar Staatkundige Onafhankelijkheid, waarbij door de gewapende machten een parade en defilé zal worden gehouden,…

Dorpelingen keuren kaart Wit Santi goed

GFC NIEUWS- Bewoners van Wit Santi in Para hebben afgelopen zaterdag de kaart van het woon- en leefgebied van Wit Santi goedgekeurd tijdens een dorpsvergadering.

Gouddelver vermoedelijk verdronken

GFC NIEUWS- Het levenloos lichaam van de 22-jarige gouddelver Marvin Klassie is op 22 november door andere gouddelvers in een kreek in het dorp Waki…

PAHO doneert aan Volksgezondheid

GFC NIEUWS- De Pan American Health Organization (PAHO)/World Health Organization (WHO) heeft persoonlijke beschermingsmiddelen gedoneerd aan het ministerie van Volksgezondheid.