fbpx

Onderzoek naar geschiedenis Afro-Surinamers periode 1863-1963

Proffesor Chan Choenni doet thans onderzoek naar de geschiedenis van Afro-Surinamers en wel over de periode 1863-1963.

Het is naar zijn zeggen het moeilijkste onderzoek en kostbaar, maar hij gaat door met het onderzoek en doet het uit liefde en dank. Hij hoopt dat het boek in 2020 uitkomt.

Zelf denkt Choennie om in november naar Suriname te gaan om enkele interviews af te nemen. Hij zal ook Javanen interviewen. Zij hadden namelijk een beroep op hem gedaan om ook hun geschiedenis te schrijven.

Choenni heeft eerder een boekje geschreven over de Javaanse politieke leider, Inding Soemita. Dit boek heeft hij met eigen geld uitgegeven.

BEKIJK OOK
Chivano Anakaba gezocht in cold case

Aan Choenni is ook gevraagd om een artikel over de geschiedenis van het district Saramacca neer te pennen. Hij zal hierover in 2020 een artikel schrijven.

Choenni heeft zijn vaste fulltime aanstelling bij het ministerie van Biza opgegeven en heeft een tijdelijke aanstelling op parttime basis aanvaard.

Voor zijn inspanningen voor Suriname is Choenni gedecoreerd met een presidentiële onderscheiding in 2018 en namens Satya Dharma gedecoreerd met de “De Rotterdamse 4 Leeuwenspeld” voor zijn inspanning voor de hindoestaanse gemeenschap in Rotterdam.