fbpx
Onderzoek naar afgebrand vliegtuig loopt nog

GFC NIEUWS- Het is nog niet duidelijk of het vliegtuig dat zondag werd ontdekt in Para in brand is gestoken of in brand is gevlogen.

De politie van Paranam kreeg op 11 juli de melding dat een afgebrand vliegtuig was aangetroffen langs de weg in het gebied bekend als Kaaimangrasi. De politie ging op onderzoek uit en trof inderdaad een afgebrand vliegtuig in het gebied aan. Niemand werd ter plaatse aangetroffen.

Een politie-eenheid, bestaande uit onder andere leden van de Narcotica Brigade en de Forensische opsporing, was zondag in het gebied voor onderzoek.

De resten van het vliegtuig zijn naast de weg, gedeeltelijk op de berm en in een kreek aangetroffen. Dat type vliegtuig staat alom bekend als sportvliegtuig.

Politie-ervaring leert dat dit soort vliegtuigen vaak gebruikt worden om drugs vanuit het buitenland naar Suriname te smokkelen vandaar dat de Narcotica Brigade belast is met het verder onderzoek in deze zaak, meldt de PR van het KPS.

Uit het voorlopig politieonderzoek is naar voren gekomen dat het vliegtuig vermoedelijk tijdens het landen tegen een boom langs de weg aan kwam met het gevolg dat de piloot de controle over het vliegtuig verloor. De landing moet daardoor heftig zijn geweest en kwam het toestel langs de weg op de berm en gedeeltelijk in een kreek terecht.

Op basis van de aangetroffen sporen kwamen de leden van de Forensische Opsporing tot de conclusie dat dit vliegtuigongeval recent was.

Meer nieuws

Wegomlegging in verband met 25 november

GFC NIEUWS- In het kader van de herdenking van 45 jaar Staatkundige Onafhankelijkheid, waarbij door de gewapende machten een parade en defilé zal worden gehouden,…

Dorpelingen keuren kaart Wit Santi goed

GFC NIEUWS- Bewoners van Wit Santi in Para hebben afgelopen zaterdag de kaart van het woon- en leefgebied van Wit Santi goedgekeurd tijdens een dorpsvergadering.

Gouddelver vermoedelijk verdronken

GFC NIEUWS- Het levenloos lichaam van de 22-jarige gouddelver Marvin Klassie is op 22 november door andere gouddelvers in een kreek in het dorp Waki…

PAHO doneert aan Volksgezondheid

GFC NIEUWS- De Pan American Health Organization (PAHO)/World Health Organization (WHO) heeft persoonlijke beschermingsmiddelen gedoneerd aan het ministerie van Volksgezondheid.