Onderzoek in bedreigingszaak brengt rovers in beeld

De recherche van de Regio Oost heeft op zondag 20 mei de verdachte Marcel B. aangehouden en ingesloten, nadat er door zijn ex-vriendin aangifte was gedaan van bedreiging en beroving. Tijdens het onderzoek kwam vast te staan dat de verdachte betrokken is geweest bij enkele berovingen op de Marowijnerivier en de weg naar Langatabiki.

Bij een inval in de woning van Marcel zijn aangetroffen en in beslag genomen: een revolver, munitie, maskers, handschoenen, camouflage tenues, een hoeveelheid marihuana en hasj en smokkelsigaretten.

Twee andere verdachten, waaronder een vrouw zijn in beeld gebracht en aangehouden. De man is na afstemming met een lid van het Openbaar Ministerie ingesloten. De vrouw is na te zijn gehoord, heengezonden.

Een winkelier die illegale sigaretten van de verdachte had opgekocht werd ook aangehouden. Hij kon de zaak buiten proces afhandelen door een fikse boete te betalen.

Marcel werd na zijn invrijheidstelling op donderdag 24 mei voor de bedreiging van zijn ex gelijk aangehouden voor de andere strafbare feiten. Tot nu toe is hij in verband gebracht met drie berovingen op de Weg naar Langatabiki ter hoogte van kilomter 62, een beroving op de Marowijnerivier ter hoogte van Apatou, waarbij Brazilianen in een boot zijn beroofd en een beroving van een winkelier te Benzdorp.

De recherche onderzoekt deze zaak verder.(GFC)