fbpx
Onderzoek geloofsbrieven DNA-leden gaande (update)

GFC NIEUWS- Rond 12.45 uur startte vanmiddag een Buitengewone Openbare Vergadering (BOV), waarin het onderzoek van de geloofsbrieven van de gekozen leden plaatsvindt en hun eventuele toelating tot De Nationale Assemblee.

De fungerend voorzitter, Soewarto Moestadja, benoemde volgens het Reglement van Orde twee commissies voor het onderzoeken van de geloofsbrieven van de gekozen leden.

Voor het onderzoek van de geloofsbrieven zijn de gekozen leden in drie groepen verdeeld. Commissie I onderzoekt de geloofsbrieven van de leden van groep I en III en Commissie II de geloofsbrieven van de leden van groep II.

Pas als de geloofsbrieven goed bevonden zijn, worden de beëdigde personen toegelaten tot lid van De Nationale Assemblee. De nieuwe leden worden dan naar hun plaats in DNA begeleid.

De twee commissies worden ontbonden onder dankzegging voor de verrichtte werkzaamheden.

Vervolgens zal de akte van Sluiting van de zittingsperiode van De Nationale Assemblee en opening van de nieuwe zittingsperiode worden voorgelezen door de griffier.

Als alle leden zich kunnen verenigen met hetgeen in de akte is vervat, wordt de vorige zittingsperiode gesloten en de nieuwe zittingsperiode geopend.

Daarna volgt er een schorsing van de vergadering in verband met infrastructuur voor het stembureau en kan de verkiezing van de voorzitter en ondervoorzitter van DNA aanvangen.

Rond 14.15 uur waren alle geloofsbrieven gecontroleerd en goedgekeurd. Hierna werden de gekozen leden toegelaten tot DNA.

Meer nieuws

DOE en A20 gaan samenwerken

GFC NIEUWS- Met het oog op de stabiele ontwikkeling van Suriname, tekenen op 27 november de politieke partijen Democratie en Ontwikkeling in Eenheid (DOE) en…

Nickerie drie agronomen rijker

GFC NIEUWS- Sanchit Chandenie, Gangapersad Roshnie en Jaggessar Chandriekapersad zijn de eerste drie studenten die, zijn afgestudeerd van het programma Agronomie aan het Polytechnic College…

‘Suriname surprise op Curaçao’

GFC NIEUWS- Roberto Tjon A Meeuw, Surinaams kunstenaar en surfliefhebber op Curaçao, spat heldere kleuren verf over tientallen tegeltjes.

Nieuwe RvC bij BGVS

GFC NIEUWS- Het Bedrijf Geneesmiddelen Voorziening Suriname (BGVS) heeft een nieuwe raad van commissarissen (RvC).

“Suriname staat er als land”

GFC NIEUWS- “Sommigen zeggen dat ons land 45 jaar heeft verkwist. Anderen spreken van verloren dromen. Ik zie dat anders. Ik zie een land dat…

5 nieuwe coronagevallen genoteerd

GFC NIEUWS- 5 personen zijn besmet geraakt met het coronavirus. Deze gevallen deden zich voor in Paramaribo (2), Wanica (2) en Para (1)

Lijk 19-jarige visser aangespoeld

GFC NIEUWS- Het ontzielde lichaam van de ongeveer 19-jarige visser Ulrick France is in de vroege ochtend van 23 november nabij de steiger aan de…

“Ook wij gaan weer naar school!”

GFC NIEUWS- Samen met alle scholen is ook de stimulatiegroep voor dove- en slechthorende kinderen van start gegaan met het nieuwe schooljaar.

Geslaagde Independence Day Run 2020

GFC NIEUWS- Nadat al vroeg in het jaar duidelijk werd dat de Srefidensi Marathon dit jaar geen voortgang zou vinden heeft een aantal hardlopers het…