fbpx

Onderwijzeres lucht hart over respectloze kinderen en onbeschofte ouders: ‘Niemand wint wanneer vriendelijkheid sterft’

Een onderwijzeres kreeg veel bijval op het internet voor haar uitval naar “respectloze ouders die alles maar goed vinden” van hun kinderen “die nog erger zijn”.

Julie Marburger geeft les in een zesde klas op de Ceder Creek Intermediate School in de Amerikaanse staat Texas.

Zij plaatste foto’s op Facebook die laten zien hoe haar klas eruit ziet na elke schooldag.

“Vergeet niet dat veel van de spullen die zijn beschadigd of vernietigd door mijn leerlingen mijn persoonlijke bezittingen zijn of die ik zelf heb gekocht, omdat ik GEEN klasbudget heb,” schrijft zij op Facebook.

Onverschillige ouders

“Binnenkort komen de rapportcijfers uit,” vertelt zij, “en bijna de helft van mijn leerlingen zal blijven zitten vanwege ontbrekende opdrachten.

De meeste van deze leerlingen en hun ouders leken hier de afgelopen drie maanden niets om te geven.” Ouders reageren niet op wekelijkse rapportages, e-mails en telefoontjes, vertelt de leerkracht.

Maar wanneer zij de slechte rapporten zien, “zal ik waarschijnlijk een hele week besteden aan het beantwoorden van telefoontjes en e-mails van woedende ouders, die willen weten waarom ik hun kind heb gefaald”.

Respectloze behandeling

De schoolleiding zal uitleg eisen “waarom zoveel kinderen blijven zitten zonder dat ik hen ondersteuning geef, terwijl ik praktisch alles heb gedaan behalve hun werk zelf voor hen doen.”

Marburger zegt dat zij “nog nooit heeft gehoord van een beroep waar mensen zoveel van hun hart en ziel in stoppen, tijd en geld onthouden van hun gezin, en zo’n beledigend miezerig bedrag betaald krijgen.

Leraren zijn enkele van de meest vriendelijke en gevende mensen die ik ooit heb ontmoet, maar ze worden zo respectloos behandeld van alle kanten.

De meeste ouders kunnen het niet opbrengen ​​om meer dan een paar uur per dag met hun kind door te brengen, maar we spenderen er 8 aan de jouwe en 140 anderen zoals hij.”

Stop met verwennen

“Is het te veel om te vragen om een ​​beetje gewone beleefdheid en een beschaafd gesprek?” vraagt zij, verwijzend naar de onbeschofte wijze waarop zij en haar collega’s door ouders worden bejegend.

“Mensen MOETEN absoluut stoppen met hun kinderen te verwennen en alles van hen te tolereren.

Het is een probleem dat zich als een lopend vuurtje door onze samenleving verspreidt. Het is niet eerlijk naar de samenleving toe, en nog belangrijker, het is niet eerlijk om kinderen te leren dat dit goed is.

Het zal hen niet leiden naar een succesvol en gelukkig leven. Dit moet stoppen”, schrijft Marburger.

Systeem hervormen

Zij kreeg veel bijval, ook van ex-collega’s die het onderwijs verlieten om precies de situaties die zij beschreef.

In een update schrijft zij:
“Ten eerste moet het onderwijssysteem zoals wij dat kennen, worden hervormd. Het is kapot en ontoereikend voor onze kinderen.

Ten tweede moeten we onze kinderen absoluut op een hoger niveau houden van verantwoordelijkheid op alle gebieden. Het opblazen van hun succes verhoogt niet het zelfrespect. Als dat zo was, zouden we nu niet de hoogste zelfmoordcijfers van tieners in de geschiedenis hebben.

Ten derde moeten we als samenleving terug naar elkaar te behandelen met manieren en respect. We gaan alleen maar bergafwaarts met haat en scheldpartijen. Niemand wint wanneer vriendelijkheid sterft.”

Overige berichten