fbpx

Onderwijsbonden voeren vrijdag actie tegen houding minister Ferrier

De onderwijsbonden BvL/ALS voelen zich gepasseerd door het Ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur, als het aankomt op belangrijke besluiten die genomen moeten worden binnen het onderwijsveld.

Reshma Mangre, secretaris van de bond, zegt dat onderwijsbonden de wettelijke vertegenwoordigers zijn van leerkrachten, waardoor ze niet overgeslagen kunnen worden.

Volgens Wilgo Valies, voorzitter van de vakbond, moet de minister meer respect hebben voor de bonden. De bonden zullen niet langer accepteren dat zij niet beschouwd worden als medebeslisser bij ingrijpende wijzigingen binnen het onderwijs.

De bonden organiseren een actie op vrijdag 13 juli. Vanuit het BvL-gebouw aan de Fred Derbystraat wordt het actiemodel uitgevoerd. Het totaal onderwijs wordt opgeroepen deel te nemen aan de actie.

BEKIJK OOK
Veiligheidsadviseur Linscheer ontkracht beweringen vicepresident Brunswijk

Minister Lillian Ferrier van Onderwijs Wetenschap en Cultuur is van mening dat de onderwijsbonden, waaronder BvL en ALS, het proces tot kwalitatief onderwijs saboteren. “De vakbond saboteert en wil geen kwalitatief onderwijs’, dat zegt de minister in gesprek met journalist Iwan Bottse van Radio Tamara. Verder wilde zij niet veel kwijt bij het station.(GFC)