fbpx
Facebook Pagelike Widget

Onderwijs wil elke leerling over de streep trekken

GFC NIEUWS- Het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (MinOWC) is in overleg met relevante actoren hoe het schooljaar adequaat af te ronden.

Het is geenszins de bedoeling dat leerlingen zonder beoordeeld te worden, doorstromen. Echter wil het ministerie ook elke leerling over de streep trekken. “No child left behind, geen enkel kind mag achterblijven,” legt Onderwijsdirecteur Natasia Bennanon.

Volgens Bennanon was in eerste instantie aangegeven dat leerlingen zouden doorstromen op basis van toets resultaten. Er was echter verwarring ontstaan omdat de indruk was gewekt dat kinderen zonder te worden beoordeeld zouden kunnen doorstromen. Echter, om te kunnen doorstromen, moeten de leerlingen beoordeeld worden en dat kan alleen door de toets af te nemen. De leerlingen moeten uiteindelijk een cijfer hebben dat bepalend kan zijn of het kind doorgaat.

Voor de lage leerjaren zullen de resultaten van het eerste en tweede kwartaal meegenomen worden. “Daarom is het belangrijk dat afstandsonderwijs nog doorgaat,” benadrukt de directeur.

Ze meent dat de participatie aan het afstandsonderwijs zeker voor de kinderen die minder gepresteerd hebben, een heel belangrijke rol zal spelen. Aangegeven wordt dat leerlingen die voldoen aan de voorwaarden uiteraard over gaan. Echter wil het ministerie ook de leerlingen die het minder goed hebben gedaan over de streep trekken.

“Geen enkel kind mag achterblijven. No child left behind,” zegt de Onderwijsdirecteur. Er zijn reeds modaliteiten, die per niveau zullen verschillen van wat de aanpak van het ministerie zal zijn voor de individuele gevallen.

Het ministerie is er al uit voor wat betreft de lagere leerjaren op alle niveaus, te weten GLO, VOJ en VOS. Bij deze groep kan de leerstof die gemist is of niet genoeg aan de orde is geweest overgeheveld en uitgesmeerd worden naar en over het jaar daarop.

Meer nieuws

No! against gender based violence

GFC NIEUWS – We zitten nu midden in de sixteen  days of activism against gender based violence tussen 25 november en 10 december. Verschillende (overheids)organisaties…

Galibi wil alcoholmisbruik de kop indrukken

GFC NIEUWS- Door vandaag een alcoholvrij sportevenement in Galibi te houden, willen de initiatiefnemers gevallen van alcoholmisbruik in de dorpen Christiaan- en Langamankondre reduceren.

Surinaamse kunst in de VS

GFC NIEUWS- Van 7 Surinaamse kunstenaars, verbonden aan Readytex Art Gallery, is werk opgenomen in een groepsexpositie in de VS: Cultural Encounters: Art of Asian…

Adhin wordt vandaag gehoord door hoorcommissie DNA

GFC NIEUWS- Parlementariër Ashwin Adhin wordt vandaag door een ingesteld hoorcommissie van De Nationale Assemblee (DNA) gehoord over zijn betrokkenheid bij vernietiging van media-apparatuur van…

Amoksi: Uitspraken Bouterse vrij ernstig

GFC NIEUWS- De uitspraken gedaan door ex-legerleider tevens ex-president Desi Bouterse tijdens een NDP-meeting in Ocer om de macht over te nemen middels wapens zijn…