fbpx

Onderwijs wil bijdrage leveren aan verantwoord omgaan voedsel jongeren

GFC NIEUWS- “Het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (MinOWC) wil zeker een bijdrage leveren als het gaat om het verantwoord omgaan met voedsel door jongeren”, aldus Lydia Hewitt-Austin, hoofd van het Bureau Basisonderwijs namens minister Lilian Ferrier.

Deze mededeling deed Hewitt maandag tijdens een activiteit van het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV), waarbij er een donatie is gedaan aan de Stichting Ontspanningsoord voor Gehandicapte Kinderen (SOGK).

Dit project is één van de activiteiten georganiseerd door het ministerie van LVV, in het kader van Dag der Agrariërs en Wereld Voedsel dag.

De overhandiging van de donatie is gedaan door LVV-minister Rabin Parmessar, de inhoud behelst onder andere groentezaden, zaaibakken en meststoffen.

Ook zal Stichting TerSuriname onder leiding van Prem Binda de trainers van SOGK begeleiden op landbouwgebied.

BEKIJK OOK
Protestactie Hollandse Kamp tegen grond uitgifte en ontbossing woon- en leefgebied

TerSuriname is een landbouw adviserende instelling waarmee het Ministerie van LVV reeds een jarenlange relatie heeft.

Volgens Hewitt komt het nog heel vaak voor dat kinderen hun voedsel niet eten en in de ton gooien, terwijl er nog landen zijn waar sommige mensen zelf niets te eten hebben.

Bij Wereld Voedsel Dag vraagt de VN om een integrale aanpak, daarom moeten wij als ouders het juiste voorbeeld geven hoe om te gaan met voedsel, aldus Hewitt.

Volgens het beleid van MinOWC krijgen studenten al informatie tijdens verschillende schoolvakken hoe belangrijk het is om zelf te planten en vooral heel verantwoord om te gaan met verschillende soorten chemicaliën.