“Onderwereld wil gestolen wapens ex-president Bouterse teruggeven”

GFC NIEUWSREDACTIE- De ‘onderwereld’ wil de wapens en munitie die ontvreemd zijn uit de wapenkamer van de Surinaamse ex-president, Desi Bouterse, teruggeven.

Dit deelde Bouterse vandaag zelf mee op een persconferentie waar hij inging op zijn recente veroordeling tot 20 jaar cel voor zijn betrokkenheid bij de 8-decembermoorden, de huidige Covid-situatie en de aanpak daarvan en de gestolen wapens.

Het is vrijwel zeker dat de verdwenen wapens en munitie zijn ontvreemd door zijn overleden kleinzoon Walter Bouterse en zijn comparanten, haalde de ex-president aan.

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: Surinamers met pijnklachten beter en sneller geholpen met natuurlijke behandeling

Dit werd duidelijk nadat er wapens, delen van wapens en een heleboel munitie waren aangetroffen in de woning van zijn kleinzoon die in juni zelfmoord pleegde door zichzelf door het hoofd te schieten.

Bouterse zegt dat hij meteen aangifte van diefstal deed bij de Militaire Politie.

“En wat ik u nu ga vertellen, is saillant detail. Binnen enkele dagen heeft de ‘onderwereld’ zich georganiseerd en gezegd dat zij de wapens terug wilde geven.

“Het waren militaire wapens en men zou in problemen kunnen komen; dus wij zorgen ervoor dat de mensen hun wapens terugkrijgen,” haalde de onderwereld volgens de ex-bevelhebber van het Nationaal Leger in Suriname aan.

“Uiteraard is het een kwestie van vertrouwen en willen de mensen (de onderwereld) een liaison hebben die zij kunnen vertrouwen en ook de regering wil een liaison die zij kan vertrouwen,” onthulde Bouterse verder.

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: Dierentuin geeft tijgers, gorillas, leeuwen en chimpanzees prikje tegen c-virus

De mensen kunnen de wapens terugbezorgen, maar zij willen enige garantie hebben.

“Na een maand was er nog geen enkele actie ondernomen om het aanbod te accepteren dat de wapens terug zouden komen in de boezem van het Nationaal Leger. En natuurlijk weet men bij welke groep de wapens zijn”.

‘Er worden hier en daar een paar enkele mensen opgepakt van een bepaalde etnische afkomst, maar het lijkt erop alsof men het probleem niet wil oplossen”.

Volgens Bouterse wil men doen geloven alsof hij enige betrokkenheid heeft bij de verdwijning van de wapens.

“Wanneer zij die de wapens hebben, zeggen ‘wij willen de wapens terugbezorgen’ en tot nu toe worden er geen pogingen ondernomen om de wapens terug te halen, dan wil men de zaak niet oplossen,” concludeert Bouterse.

 BEKIJK MEER GFC NIEUWS: KLIK HIER

Overige berichten