Ondertekening overeenkomst tussen Suriname en Japan

Op het ministerie van Buitenlandse Zaken (BuZa) heeft minister Yldiz Pollack-Beighle samen met de ambassadeur van Japan, mitsuhiko Okada, een exchange of notes ondertekend. Deze ondertekeningsceremonie betreft de schenking van hulpgoederen en equipement door Japan aan Suriname ten behoeve van natuurrampen preventie.

“Het is belangrijk dat wij benadrukken dat dit een schenking is en dat wij als land het zeer waarderen. Na het bezoek van de minister van buitenlandse zaken, kinora senaro van Japan vorig jaar juli aan Suriname, mogen wij dit als tastbaar resultaat presenteren aan u”, zegt de minister met trots.

Ook haalde de bewindsvrouw de bilaterale relatie met Japan aan welke gebaseerd is op gelijkwaardigheid, op wederzijdse voordeel en respect tussen beide landen.

Verder geeft zij aan dat wij als land van Japan op gezette tijden zowel op capaciteit versterkingsgebied alsook op het gebied van landbouw, veeteelt en visserij de nodige ondersteuning hebben gekregen.

In de pijplijn zit de mogelijkheid om een koelfaciliteit in Commewijne te bouwen. Met de ambassadeur heeft de bewindsvrouw meteen gesproken over de nodige voorbereidingen daartoe.(GFC)

Overige berichten