fbpx
Ondersteuningspakketten voor behoeftige personen

GFC NIEUWS- Om burgers die behoefte hebben aan steun om de Covid-19-lockdownperiode van 8 tot 21 juni te overbruggen, zal de overheid ondersteuningspakketten verstrekken.

Het gaat in deze om personen van sociaal zwakke huishoudens, die zich nooit ergens hebben geregistreerd.

Burgers die in aanmerking wensen te komen voor een Covid-19-steunpakket mogen sms’en of appen op het nummer 8726809. Dit kan vanaf donderdag 11 juni. Deze informatie heeft directeur Angela Salmo van het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting gepresenteerd.

De criteria om in aanmerking te komen voor dit steunpakket zijn:

Werkloos zijn of niet werkende zijn voor 15 maart 2020
Elders geen financiële steun krijgen van de overheid

Bij het registeren het volgende vermelden:

Uw identiteitsnummer
Gezinsgrootte
Uw telefoonnummer
Uw adres
Uw woonplaats
Het district

In dat pakket zit het volgende:

Rijst, vlees, olie, suiker, thee, uien, bruine bonen, jam, aardappel, blom toiletpapier, maggiblokjes, Colgate tandpasta en badzeep.

Hoeveel pakketten per huishouden:

Gezinnen met maximaal 5 leden krijgen 1 pakket
Gezinnen met meer dan 5 leden krijgen 2 pakketten

Wat meenemen als u uw pakket komt ophalen en klaarleggen bij het aan huis leveren:

Uw Identiteitskaart
En uw familieboek

Enkele huishoudens worden vandaag reeds voorzien, deze zijn reeds op de hoogte gesteld door het ministerie. Er zal dus gestart worden met de leveringen aan huis en op het erf van het Ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting.

Bij een hoge concentratie van huishoudens zullen alle huishoudens direct hun pakketten krijgen, dus er zal in dat geval niet gewerkt worden met de letters waarmee de familienamen beginnen op die bewuste dag. “Bij het ophalen, gaan we wel rekening houden met de beginletters van de familienamen, zodat er geen verwarring ontstaat, de controle veel beter en dat er ook minder mensen over straat hoeven te gaan.”

De 45 opvanginstellingen die een aanvraag door tussenkomst van de Controledienst hebben gedaan voor voeding i.v.m. voedingshulp Covid-19, ontvangen deze ook heel binnenkort.

Het gaat in deze om opvanginstellingen die permanente opvang bieden aan kinderen (Kindertehuizen) en tehuizen voor mensen met een beperking.

Meer nieuws

Wayana willen eeuwenoud pad herstellen

GFC NIEUWS- Door een historisch looppad van de Wayana in Zuid-Oost Suriname weer open te kappen, kunnen de Wayana Inheemsen, die dorpen hebben in zowel…

Ricardo Panka nieuwe woordvoerder NDP

GFC NIEUWS- De Nationale Democratische Partij (NDP) laat in een persbericht weten dat vanaf 27 november Ricardo Panka als woordvoerder van de partij zal optreden.

DOE en A20 gaan samenwerken

GFC NIEUWS- Met het oog op de stabiele ontwikkeling van Suriname, tekenen op 27 november de politieke partijen Democratie en Ontwikkeling in Eenheid (DOE) en…

Nickerie drie agronomen rijker

GFC NIEUWS- Sanchit Chandenie, Gangapersad Roshnie en Jaggessar Chandriekapersad zijn de eerste drie studenten die, zijn afgestudeerd van het programma Agronomie aan het Polytechnic College…

‘Suriname surprise op Curaçao’

GFC NIEUWS- Roberto Tjon A Meeuw, Surinaams kunstenaar en surfliefhebber op Curaçao, spat heldere kleuren verf over tientallen tegeltjes.

Nieuwe RvC bij BGVS

GFC NIEUWS- Het Bedrijf Geneesmiddelen Voorziening Suriname (BGVS) heeft een nieuwe raad van commissarissen (RvC).

“Suriname staat er als land”

GFC NIEUWS- “Sommigen zeggen dat ons land 45 jaar heeft verkwist. Anderen spreken van verloren dromen. Ik zie dat anders. Ik zie een land dat…

5 nieuwe coronagevallen genoteerd

GFC NIEUWS- 5 personen zijn besmet geraakt met het coronavirus. Deze gevallen deden zich voor in Paramaribo (2), Wanica (2) en Para (1)