fbpx

Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/gfcnieu1/public_html/wp-content/themes/mts_newsonline/functions.php on line 175

Ondersteuningspakketten voor behoeftige personen

GFC NIEUWS- Om burgers die behoefte hebben aan steun om de Covid-19-lockdownperiode van 8 tot 21 juni te overbruggen, zal de overheid ondersteuningspakketten verstrekken.
Het gaat in deze om personen van sociaal zwakke huishoudens, die zich nooit ergens hebben geregistreerd.
Burgers die in aanmerking wensen te komen voor een Covid-19-steunpakket mogen sms’en of appen op het nummer 8726809. Dit kan vanaf donderdag 11 juni. Deze informatie heeft directeur Angela Salmo van het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting gepresenteerd.
De criteria om in aanmerking te komen voor dit steunpakket zijn:
Werkloos zijn of niet werkende zijn voor 15 maart 2020
Elders geen financiële steun krijgen van de overheid
Bij het registeren het volgende vermelden:
Uw identiteitsnummer
Gezinsgrootte
Uw telefoonnummer
Uw adres
Uw woonplaats
Het district
In dat pakket zit het volgende:
Rijst, vlees, olie, suiker, thee, uien, bruine bonen, jam, aardappel, blom toiletpapier, maggiblokjes, Colgate tandpasta en badzeep.
Hoeveel pakketten per huishouden:
Gezinnen met maximaal 5 leden krijgen 1 pakket
Gezinnen met meer dan 5 leden krijgen 2 pakketten
Wat meenemen als u uw pakket komt ophalen en klaarleggen bij het aan huis leveren:
Uw Identiteitskaart
En uw familieboek
Enkele huishoudens worden vandaag reeds voorzien, deze zijn reeds op de hoogte gesteld door het ministerie. Er zal dus gestart worden met de leveringen aan huis en op het erf van het Ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting.
Bij een hoge concentratie van huishoudens zullen alle huishoudens direct hun pakketten krijgen, dus er zal in dat geval niet gewerkt worden met de letters waarmee de familienamen beginnen op die bewuste dag. “Bij het ophalen, gaan we wel rekening houden met de beginletters van de familienamen, zodat er geen verwarring ontstaat, de controle veel beter en dat er ook minder mensen over straat hoeven te gaan.”
De 45 opvanginstellingen die een aanvraag door tussenkomst van de Controledienst hebben gedaan voor voeding i.v.m. voedingshulp Covid-19, ontvangen deze ook heel binnenkort.
Het gaat in deze om opvanginstellingen die permanente opvang bieden aan kinderen (Kindertehuizen) en tehuizen voor mensen met een beperking.

OOK INTERESSANT
EZ werkt aan wetgeving ter stimulering van ondernemerschap