fbpx

Ondernemers willen lagere wisselkoers als hoogste prioriteit nieuwe regering

GFC NIEUWS- Ondernemers in Suriname zien graag dat de regering Santokhi- Brunswijk op de meest korte termijn nagaat op welke wijze de wisselkoersen van de Amerikaanse dollar en de euro omlaag kunnen worden gebracht en stabiel worden gehouden.gemberslank facebookQ | GFCDe gestage koersverhogingen en de sterke fluctuaties hebben volgens hen desastreuze gevolgen gehad voor de samenleving. De prijsverhogingen binnen haast alle segmenten zijn volgens hen mede veroorzaakt door de steeds in kracht afnemende waarde van de Surinaamse dollar.

“Het lijkt mij raadzaam dat de huidige bewindvoerders de hoogste prioriteit geven aan het verlagen van de wisselkoersen van buitenlandse valuta. De robuuste prijsverhogingen van de afgelopen maanden zijn het gevolg van de steeds zwakkere Surinaamse munt en de onzekerheid die dat met zich meebrengt”.

OOK INTERESSANT
Truckchauffeur omgekomen bij verkeersongeval te Goliath

“Om verbetering te brengen in de koopkrachtpositie van de burgerij is het van groot belang om snel alle aandacht te schenken aan het oplossen van dit vraagstuk”, zegt Lee Yong, een Chinese ondernemer uit Paramaribo aan GFC Nieuws.

Hij is samen met enkele collega ondernemers van oordeel dat een stabiele lagere koers fundamenteel is voor de groei van de Surinaamse economie.