Leefkwaliteit van mensen in Suriname wordt geruïneerd door coronamaatregelen regering

INGEZONDEN- Het leven van een ruim aantal mensen in Suriname wordt volledig geruïneerd door de harde coronamaatregelen die telkens worden ingevoerd in ons land.

Zonder er kennelijk bij stil te staan is de regering met deze acties ook bezig, behalve het leven van  de meeste burgers, ook die van kleine en sommige grotere ondernemingen volledig stuk te slaan.

Het lijkt er veel op dat diegenen die verantwoordelijk zijn voor deze bevelen geen rekening wensen te houden met de desastreuze gevolgen die het onder dwang opsluiten van mensen in hun huis en het stilleggen van bedrijven met zich meebrengen.

In plaats van meer focus te leggen op de belangrijke regels om besmettingen te voorkomen, wordt er een paardenmiddel ingezet. Onschuldige mensen in de avond en weekenden opsluiten in huis, bedrijven volledig lamleggen en lak hebben aan de mentale, relationele- en financiële gevolgen die inherent hieraan zijn.

Lees ook meer GFC Nieuws: Stop onmiddellijk met de schadelijke lockdown in Suriname en laat ons weer vrij!

Het reduceren van besmettingen hadden wij ook kunnen realiseren door veel meer aandacht te te schenken aan de acties die echt werken: voldoende afstand van elkaar bewaren, binnenruimtes veel beter laten ventileren, goede kwaliteit mondkapjes- FFP2 of N95 bij hoog risicosituaties- adviseren en veel meer activiteiten verplaatsen naar de buitenlucht.

OOK INTERESSANT
Heeft Suriname wel een migratiebeleid of worden vreemdelingen zonder meer toegelaten?

Maar dat gebeurt te weinig! Men kiest liever voor de makkelijke weg. Mensen verplicht opsluiten in huis, zelfs weekenden lang!

Intussen zijn wij al langer dan een jaar in de coronaellende en er schijnt nog geen licht aan het einde van de tunnel. Het zou handig zijn indien de regering veel slimmer omgaat met het coronavraagstuk. Een intelligente aanpak zou veel minder resulteren in economische en mentale malaise voor veel Surinamers en zou bovendien ook minder infecties tot gevolg hebben.

R. Pinas 

Publicatie van ingezonden stukken houdt niet in dat de redactie het eens is met de inhoud. Wenst ook u een ingezonden stuk te publiceren? Mail dit naar [email protected]

Foto ter illustratie