Ondernemers: er zijn nauwelijks goede werknemers te vinden in Suriname, de meesten zijn puin

GFC NIEUWSREDACTIE- Er zijn niet of nauwelijks nog geschikte werknemers te vinden in Suriname. Mensen die goed gemotiveerd en gedisciplineerd zijn en zich voor de volle honderd procent willen inzetten.

Het is als het zoeken van een speld in een hooiberg want de meerderheid personen heeft een slechte arbeidsmoraal en werken voor het geld en in de laatste plaats voor de onderneming.

Dat is het harde oordeel van enkele Surinaamse ondernemers.

Een grootondernemer tevens eigenaar van een bekende supermarkt in Paramaribo vertelt aan GFC Nieuws dat het vinden van gedisciplineerd personeel in ons land dat bovendien bereid is om hard wil werken, open wil staan om te leren, zich weet te houden aan de aanmeldtijden en verantwoordelijkheid neemt, haast niet meer lukt.

“Het komt cru over, maar het overgrote deel dat mij komt solliciteren is puin. Ik heb grote problemen wanneer ik sommige aanneem! Veel van hen komen vaak te laat aan het werk of komen niet opdagen. En ze hebben altijd smoesjes”, legt hij uit.

“Of de bus was laat, de band was lek, er was geen oppas voor de kinderen of een verre tante moest plotsklaps naar het ziekenhuis worden gebracht. Er is altijd wel wat. Ook het exact volgen van mijn instructies is vaak een probleem. Als ik zeg dat ze rechts moeten lopen, doen ze het tegenovergestelde. Er is gewoon geen discipline, de meesten zijn grappenmakers en dwingen mij om de standaarden te verlagen”, moppert hij.

Hij zegt dat dit de reden is waarom hij liever Chinezen uit China laat halen om zijn business in betere banen te leiden.

Ook twee andere collegae ondernemers zeggen te kampen te hebben met dergelijke personeelsproblemen.

“In mijn business zijn het de werknemers die mij de grootste kopzorgen geven. Alleen maar stress. Er is iets goed mis met de werkmentaliteit in Suriname. Dat kunnen wij u garanderen”, is ook de mening van het tweetal.

Overige berichten