fbpx

Ondernemers en bewoners Anton Dragtenweg ernstig gedupeerd: 3e week gaat in zonder water uit de kraan

GFC NIEUWSREDACTIE-  De Surinaamse Waterleiding Maatschappij (SWM) lijkt maar niet in staat te zijn de watervoorziening in een groot deel van de Anton Dragtenweg en omstreken in Paramaribo te normaliseren.

Bewoners en ondernemers die ernstig getroffen zijn lieten eerder aan GFC Nieuws weten dat er al ruim twee weken geen druppel water uit hun kranen stroomt.

‘Maar nu gaat de derde week in en er komt nog steeds geen water uit de kraan”, vertelt een topman van nachtclub Diamond aan GFC.

Er zijn volgens de directie van het drukbezocht bedrijf wel medewerkers van de SWM langs geweest, maar tot op heden is het probleem niet structureel opgelost.

“Wij zijn dagelijks genoodzaakt voor duizenden Surinaamse dollars water te kopen bij een ander bedrijf want de klantenservice van de SWM heeft het te druk”.

BEKIJK OOK
Speurhond Nederlandse douane vindt hasj in luchtvracht naar Suriname

“Intussen zijn wij al ruim 20.000 SRD kwijt hieraan. Dit kan zo niet doorgaan, de SWM moet acuut met een oplossing komen”, is de dringende oproep.

Ook wijkbewoners van iets verder gelegen gebieden klagen en beweren vaker geen water te krijgen. Indien dat wel zo is, dan is de druk extreem laag.

De gedupeerden hebben het vermoeden dat er een technisch probleem is met een waterpomp in de omgeving van Blauwgrond.

De SWM zou echter niet over voldoende geld beschikken om de juiste onderdelen te laten halen uit het buitenland.