fbpx

Ondernemers Commewijne valse beschuldingen buurman zat

GFC NIEUWS-Enkele ondernemers aan de Oost-Westverbinding in het district Commewijne zijn de valse beschuldigingen van hun buurman, die ook ondernemer is, zat.

Ondernemer Baldew beschuldigt zijn buurman Bhoekha van geluidsoverlast tijdens zijn werkzaamheden op zijn sloperij en vervuiling van het milieu.

Baldew is zelf van mening dat de roest en olie die vrijkomen van gesloopte DAF-trucks, kankerverwekkend zijn. Deze beschuldingen maakte ondernemer Baldew wereldkundig tijdens een aflevering van het tv-programma van Stichting 1 voor 12 dat zondag is uitgezonden.

Ondernemer Bhoekha vertelt dat hij niet de enige ondernemer in de buurt is met wie Baldew problemen heeft. Naast hem zijn er nog drie andere ondernemers die last van Baldew ondervinden.

“Andere ondernemers hebben geen last van me, het is juist zo dat Baldew last heeft van anderen, dus moeten we echt kijken of de fout niet bij hem ligt”, zegt hij.

Bhoekha die sinds 2011 in bedrijf is, zegt dat de problemen in 2014 begonnen toen de grondaanvraag van het perceel waarom de sloperij is, afgewezen werd door de grondinspectie.

Bhoekha meent dat de aanvraag van Baldew werd afgewezen omdat het perceel reeds in ontwikkeling was. Op basis hiervan vind Bhoekha dat al deze valse beschuldingen jaloezie ten grondslag hebben.

Ten aanzien van de beschuldingen over geluidsoverlast, benadrukt Bhoekha dat de rechter bepaald heeft tijdens welke tijden er op de sloperij gewerkt mag worden.

“We werken conform de bepalingen van de rechter. Wij werken niet na 5 uur. Hij houdt zich te veel bezig met anderen. Constant worden we gefilmd en bij rechtzaken die hij tegen ons aanspant, worden foto’s en video’s zelf gemanipuleerd”, zegt Bhoekha.

Ook geeft Bhoeka aan dat de beschuldigingen van milieuvervuiling niet kloppen, omdat de oude olie van de trucks voor SRD 0,15 wordt verkocht per liter. Ook zegt hij dat het leidingwater niet vervuild kan worden, daar de bron 5 km verwijderd is van zijn sloperij.

Hij benadrukt al 9 jaren bezig te zijn met zijn werk, als iemand ziek zou worden, zou dat reeds lang bekend zijn.

“Ik werk verantwoord, ik woon zelf ook hier. Ik zou anderen en mezelf niet ziek willen maken”.

Bhoekha zegt dat hij vijftien werknemers heeft, die elk hun gezin moeten verzorgen. Zijn werknemers moeten iedere week uitbetaald worden, dus hij heeft niet veel tijd om steeds in te gaan op de beschuldigingen van zijn buurman.

Ook een andere ondernemer, Ataoellah, die ook een buur is van Baldew, zegt dat ook hij eerder beschuldigd werd. Baldew heeft ook enkele rechtzaken tegen hem aangespannen, die tot nu toe lopen.

De ondernemers halen beiden aan dat Baldew eerder ervoor gezorgd heeft door manipulatie dat een andere ondernemer in de buurt, zijn deuren moest sluiten. Ataoellah zegt datde handelingen van Baldew kinderachtig zijn, die allemaal voortvloeien uit jaloezie.

De directeur van 1 voor 12, Louis Vismale, zegt het erg te vinden dat niet alle ondernemers in deze kwestie gelijk zijn gehoord. Hij zegt te begrijpen dat de eerdere berichtgeving voor wat schade heeft gezorgd voor de onderneming van Bhoekha, daar hij niet zijn deel van het verhaal kon vertellen.

Vismale biedt zijn verontschuldigingen aan voor problemen die mogelijk hierdoor zijn ontstaan.

Overige berichten