fbpx

Onderneemster en politieman aangehouden voor diefstal skidder

GFC NIEUWS- De recherche van regio Oost heeft een onderneemster en een politieman aangehouden voor diefstal van een skidder.
De eigenaar van de skidder, ene A.I. (40), deed op 13 november aangifte tegen de 32-jarige onderneemster A.A. bij de recherche van regio Oost. Hij verklaarde dat A.A. in het jaar 2017 een skidder aan hem had verkocht met
als voorwaarde dat het saldo in twee termijnen betaald moest worden.
Toen het termijn verstreken was en de koper zich niet had gehouden aan zijn afspraak maakte A.A. een zaak aanhangig tegen hem. Alvorens de rechter met het proces was gestart, betaalde de koper het volledig bedrag aan de onderneemster. Echter gaf A.A. de rechter dit niet door, waardoor de rechter een vonnis deed uitgaan dat A.A. zich de skidder weer mocht toe-eigenen.
Dit leidde ertoe dat de koper A.I. ook een zaak aanhangig maakte, waarbij in augustus 2019 het vonnis in zijn voordeel uitviel en moest de skidder weer hem worden afgestaan.
De onderneemster vertikte de skidder af te staan aan de koper en wilde niet aangeven waar het voertuig was. A.I. ging zelfs op onderzoek uit en na enige tijd kwam hij erachter dat zijn skidder bij een monteur te Poesoegrunu was beland. Echter ontbraken er heel wat onderdelen.
De onderneemster werd opgespoord en op 19 november aangehouden. Zij verklaarde een goede kennis van haar, die politieman is, gevraagd te hebben de onderdelen weg te halen, omdat zij problemen had met haar familie over de
skidder.
Op grond hiervan werd de politieambtenaar V.N. eveneens opgespoord en op 22 november in verzekering gesteld. In de woning van de politieman zijn de onderdelen gevonden.
A.A. en V.N. zijn verzekering gesteld.

BEKIJK OOK
AWJ en VSB benadrukken belang sociale dialoog en samenwerking