fbpx

Onderhoud lozingen Saramacca noodzakelijk voor voedselvoorziening

In Saramacca worden er momenteel belangrijke lozingen opgeschoond.

Districtscommissaris Sarwankoemar Ramai benadrukt dat deze werkzaamheden noodzakelijk zijn om de voedselproductie van het district veilig te stellen. Hij voegt er vervolgens aan toe dat Saramacca voorziet in het grootste deel van de landbouwproducten die in Paramaribo te verkrijgen zijn.

Volgens Ramai werd na de hoorzittingen een plan gemaakt voor alle ressorten. Het commissariaat voert de werkzaamheden uit met ondersteuning van de ministeries van Landbouw Veeteelt en Visserij (LVV) en Openbare Werken, Transport en Communicatie (OWT&C).

De dc benadrukt dat alle ressorten aan de beurt komen. In de dorpen Columbia en Boskamp zijn de werkzaamheden pas afgerond. In beide gebieden zijn de lozingen opgehaald.

BEKIJK OOK
Rijbewijs 58-jarige veroorzaker aanrijding al 19 jaren vervallen

In Columbia zijn kapotte duikers vervangen om de waterafvoer te verbeteren. Op twee locaties zijn ringdammen geplaatst om ervoor te zorgen dat er geen overtollig water vanuit de rivier binnendringt bij hoge waterstanden.

In Calcutta zijn de werkzaamheden nog gaande, daar worden voornamelijk de lozingen opgegraven.

De overige gebieden zullen ook worden aangepakt. Zo zullen er in Misgunst lozingen worden opgehaald. In het dorp Grankreek zal het waterleidingnet worden uitgebreid. In dit dorp zullen ook lozingen worden aangepakt en kapotte duikers worden vervangen.