fbpx

Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/gfcnieu1/public_html/wp-content/themes/mts_newsonline/functions.php on line 175

Onderafdeling NPS in Rainville herrezen

“De NPS is de beste keus. Dat moet bewezen worden. De groene partij heeft het volk te alle tijde behoed tegen de ondergang”. Woorden van voorzitter Rakeshkoemar Kanhai van de onderafdeling Centraal te Rainville. Na jaren heeft Rainville weer een bestuur. Op 14 december vond de installatie van het bestuur van de onderafdeling plaats.

“A kondre ne drai bun. Oem drai anu par boto now. Ik wil niet praten over sociaal contract, maar een maatschappelijk plan”, bracht Kanhai naar voren tijdens zijn speech. De voorzitter van de onderafdeling Rainville vond ook dat in 2020 de NPS de regeermacht moet krijgen “foe set san kon”.

De voorzitter van de NPS, Gregory Rusland, voerde de aanwezigen terug naar de tijd dat Rainville het zonder NPS-kern moest doen. “We moeten vanaf het volgend jaar beginnen met de mobilisatie in alle buurten. Dit is nodig om de mensen te laten inzien dat ze op de NPS’ers moeten stemmen”.

De groene partij maakt nu goede tijden door vanwege het feit dat de DNA – vertegenwoordiging van de NPS nu uit drie leden bestaat zei Rusland tevreden. “We rekenen op de ondersteuning van eenieder op de dag van de verkiezingen, zodat wij met voldoende stemmen zullen winnen”, besloot hij.

OOK INTERESSANT
Kunst en cultuur centraal in stadsvernieuwing Waterkant

Op 29 september, de jaardag van de NPS, zal de officiële propaganda van start gaan. De voorzitter van de afdeling NPS te Paramaribo, Ivanildo Plein, adviseerde het bestuur om niet vanachter hun bureau het werk te doen. “Het continu informeren van uw achterban over verschillende zaken, dat is vooral uw taak. Met de mensen praten”, raadde Plein aan. “De mensen hebben de warmte van de groene partij nodig”. Hij eindigde met de woorden:”de NPS moet weer de mammoetpartij worden”.

Voor dit jaar is de installatieperiode afgesloten. Vermeldenswaard is dat de NPS bestaat uit 11 afdelingsbesturen. Onder deze besturen vallen de onderafdelingen. De besturen worden voor drie jaar gekozen.

Op 5 januari 2019 wordt de verkiezing voor het bestuur van de afdeling Coronie gehouden en op 25 januari de verkiezing van het bestuur van de afdeling in Para.(GFC)