Onbeperkte macht: online magazine beschrijft vermeend ‘seksueel wangedrag’ self help-goeroe Tony Robbins

Redactie GFC Nieuws — Steeds meer vrouwen beschuldigen positiviteitsgoeroe Tony Robbins van seksueel wangedrag in een onderzoek van internet-mediabedrijf BuzzFeed. De incidenten zouden bijna 40 jaar geleden zijn begonnen. Robbins, schrijver van verschillende boeken waaronder Unlimited Power en Awaken the Giant Within, ontkent in een open brief en beschuldigt BuzzFeed van “flagrante leugens.”

Tot nu toe meldden 9 “slachtoffers” van Anthony J. Mahavorick, vooral bekend als Tony Robbins, zich. De beschuldigingen lopen uiteen van ongewenste omhelzingen en intieme aanrakingen tot afgedwongen kussen.

Een van de vrouwen, Kimberley Stokes, woonde bij Robbins in tijdens het misbruik. Zij bleef na het eerste voorval bij hem wonen.

Tijdens haar verblijf in zijn woning zou hij zich herhaaldelijk aan haar hebben opgedrongen. Zo zou hij tegen haar gezegd hebben dat hij haar “heel aantrekkelijk” vond. Zij kusten elkaar, maar zij weigerde verder te gaan omdat hij destijds een vriendin had.

Bij één gelegenheid bleek Robbins naakt buiten de badkamer te staan, waar zij gedoucht had. Daar was zij woedend over geworden, vertelt zij.

Andere slachtoffers klagen dat Robbins had geprobeerd hen te versieren. Sophiah Koikas zegt dat zij in de jaren ’90 een seminar van Robbins bijwoonde in Hawaii.

Hij zou daar haar hand hebben gepakt en die in het openbaar, in het bijzijn van een groot aantal getuigen, tegen zijn geslachtsdeel hebben gedrukt. Hij zou ook haar borsten hebben bevoeld.

Koikas zegt dat zij woedend was om het incident, maar zich later toch weer inschreef voor zijn evenementen.

 

Foto: Wikipedia

Overige berichten