Omgeving Centrale Markt Paramaribo is een broeinest van onbeschaafdheid

OPINIE- Onlangs kwam ik een nieuwsbericht tegen op GFC over een dame die resoluut weigert te wandelen in de omgeving van de Centrale Markt in Paramaribo.

Ze beweert dat ze dit nooit heeft gedaan en dat ook in de toekomst niet zal doen. Haar argumenten? Ze vindt de omgeving statusverlagend; de plaats is vies, de rondlopende mensen zijn asociaal en de algehele sfeer is onaangenaam.

Het is jammer dat deze vrouw, die gewoon haar eerlijke mening uit, wordt aangevallen op sociale media, beschuldigd van hooghartigheid. Dit lijkt me een ongegronde beschuldiging.

Ik begrijp deze dame volkomen, want haar standpunt lijkt me heel logisch. Ook ik weiger om in deze buurt te lopen om exact dezelfde redenen. Dit heeft niets te maken met hooghartigheid, maar eerder met een gevoel van fatsoen.

De omgeving is onplezierig, de mensen zien er zeer onverzorgd uit en een aanzienlijk aantal lijkt buitengewoon ongemanierd te zijn. Een persoon van enige status zal zeker niet kiezen om daar te winkelen.

Het is droevig dat veel mensen in Suriname het denkniveau hebben bereikt waarop ze geen begrip kunnen opbrengen voor deze standpunten.

Een welopgevoede persoon voelt zich nu eenmaal comfortabeler in een nette en beschaafde omgeving. En helaas is de omgeving van de Centrale Markt Paramaribo een broeinest van onbeschaafdheid.

OOK INTERESSANT
Presidentieel ingrijpen noodzakelijk om onrust bij RGD te sussen

C. Wallerlei

DISCLAIMER: Publicatie van opiniestukken houdt niet in dat GFC het eens is met de inhoud