fbpx

Omega-3 kan beschermend zijn tegen COVID-19-infectie

GFC NIEUWSREDACTIE- Een recente studie gepubliceerd in het American Journal of Clinical Nutrition suggereert dat omega-3-vetzuren, met name EPA en DHA, bescherming kunnen bieden tegen het oplopen en ervaren van ernstige gevolgen van COVID-19-infectie.

Personen met een hogere omega-3-index bleken beter beschermd te zijn tegen ernstige COVID-infectie.

De studie vergeleek het risico op drie COVID-19-uitkomsten: 1-positief testen, 2-ziekenhuisopname en 3-overlijden als functie van baseline plasma DHA-niveaus.

“Deze studie bevestigt eerdere bevindingen dat een lage omega-3-status geassocieerd is met een verhoogd risico op ziekenhuisopname met COVID-19”.

“We hebben deze bevindingen uitgebreid door ook een verminderd risico op positief testen met de infectie aan te tonen en door bewijs te leveren dat het risico op overlijden ook kan worden verminderd,” zei Dr. William S. Harris, PhD, FASN, President, Fatty Acid Research Institute (FARI).

Al met al ondersteunen deze resultaten de praktijk van het verhogen van de consumptie van vette vis zoals zalm of omega-3 visoliesupplementen als een potentiële risicoreductiestrategie als het gaat om COVID-19.

Dr. Philip Calder, die een redactioneel commentaar bij deze publicatie schreef, zei dat deze bevindingen suggereren dat het consumeren van meer omega-3-vetzuren met lange ketens (EPA en DHA) moet worden aangemoedigd als een strategie om de impact van de aanhoudende SARS-CoV-2-pandemie en van toekomstige uitbraken van respiratoire virusinfecties te verminderen.