fbpx

Oma uit Munder die de hele dag door luide en langdurige boeren moet laten zorgt voor overlast

GFC LIFESTYLEREDACTIE – Een grootmoeder die woont in de Surinaamse woonwijk Munder zorgt volgens twee van haar kleinkinderen voor te veel gênante momenten wanneer ze thuis bij haar gaan logeren.

De overlast die dat met zich meebrengt is zo ernstig, dat het tweetal hun ouders deze week heeft gevraagd of ze weer naar huis mogen.

De oma laat volgens informatie die aan de GFC lifestyleredactie is gegeven de hele dag door luide en langdurige boeren.

De geluiden die daarbij vrijkomen zijn volgens de nakomelingen zo extreem luid en storend, dat zelfs de buren deze kunnen horen.

Een familievriend die op de hoogte is van het probleem van het oudje heeft hen geadviseerd om een arts te raadplegen. De bejaarde weigert echter hieraan mee te werken.

Boeren laten kan wijzen op hartproblemen

BEKIJK OOK
Man steekt neef met fles in buik

Een arts zegt desgevraagd aan GFC dat het opvallend vaak laten van harde boeren soms een indicatie is van hartklachten.

Maar dat is dikwijls zo wanneer dat in combinatie is met kortademigheid, hartkloppingen, pijn in de kaak, nek, rug of tussen de schouderbladen.

In de meeste cases is het laten van boeren een normaal verschijnsel wanneer er overmatige lucht in de maag vrijkomt via de slokdarm en de mond.

Overmatig boeren laten wordt volgens hem vaak  veroorzaakt door het inslikken van te veel lucht.

Ook kunnen stressfactoren een rol spelen net als het drinken van koolzuurhoudende dranken, het consumeren van sterk gekruid eten, peulvruchten en kool.

Galstenen, brandend maagzuur, een middenrifbreuk en een maagzweer kunnen ook worden toegevoegd aan de lijst met oorzaken.