fbpx

OM dertien waarnemend substituut-officieren rijker

GFC NIEUWS- President Chandrikapersad Santokhi heeft dertien waarnemend Substituut-Officieren van Justitie geïnstalleerd.
Deze functionarissen zijn een werkarm van het Openbaar Ministerie (OM). De installatie heeft plaatsgevonden op 30 september in de Congreshal.
Na de plechtige bevestiging heeft het staatshoofd de groep toegesproken. Hij heeft daarbij de nadruk gelegd op beschikbaarheid en integriteit die noodzakelijk zullen zijn bij het klaren van de job. Ook gaf hij mee dat de groep op de voet gevolgd zal worden bij de uitoefening van haar werk.
President Santokhi is van oordeel dat er een belangrijke rol is weggelegd voor de waarnemend Substituut-Officieren van Justitie en dat zij het gevoel van zekerheid binnen de samenleving moeten bevorderen.
De samenleving zal voortdurend moeten worden geïnformeerd wat het Openbaar Ministerie doet. Het staatshoofd is de mening toegedaan dat dit orgaan zich meer extern moet opstellen. Het OM is volgens hem geen geïsoleerd apparaat, maar een onderdeel van de samenleving.

BEKIJK OOK
President Santokhi roept bij Internationale Yoga Dag op tot significant verschil