fbpx
OM dertien waarnemend substituut-officieren rijker

GFC NIEUWS- President Chandrikapersad Santokhi heeft dertien waarnemend Substituut-Officieren van Justitie geïnstalleerd.

Deze functionarissen zijn een werkarm van het Openbaar Ministerie (OM). De installatie heeft plaatsgevonden op 30 september in de Congreshal.

Na de plechtige bevestiging heeft het staatshoofd de groep toegesproken. Hij heeft daarbij de nadruk gelegd op beschikbaarheid en integriteit die noodzakelijk zullen zijn bij het klaren van de job. Ook gaf hij mee dat de groep op de voet gevolgd zal worden bij de uitoefening van haar werk.

President Santokhi is van oordeel dat er een belangrijke rol is weggelegd voor de waarnemend Substituut-Officieren van Justitie en dat zij het gevoel van zekerheid binnen de samenleving moeten bevorderen.

De samenleving zal voortdurend moeten worden geïnformeerd wat het Openbaar Ministerie doet. Het staatshoofd is de mening toegedaan dat dit orgaan zich meer extern moet opstellen. Het OM is volgens hem geen geïsoleerd apparaat, maar een onderdeel van de samenleving.

Meer nieuws

DOE en A20 gaan samenwerken

GFC NIEUWS- Met het oog op de stabiele ontwikkeling van Suriname, tekenen op 27 november de politieke partijen Democratie en Ontwikkeling in Eenheid (DOE) en…

Nickerie drie agronomen rijker

GFC NIEUWS- Sanchit Chandenie, Gangapersad Roshnie en Jaggessar Chandriekapersad zijn de eerste drie studenten die, zijn afgestudeerd van het programma Agronomie aan het Polytechnic College…

‘Suriname surprise op Curaçao’

GFC NIEUWS- Roberto Tjon A Meeuw, Surinaams kunstenaar en surfliefhebber op Curaçao, spat heldere kleuren verf over tientallen tegeltjes.

Nieuwe RvC bij BGVS

GFC NIEUWS- Het Bedrijf Geneesmiddelen Voorziening Suriname (BGVS) heeft een nieuwe raad van commissarissen (RvC).

“Suriname staat er als land”

GFC NIEUWS- “Sommigen zeggen dat ons land 45 jaar heeft verkwist. Anderen spreken van verloren dromen. Ik zie dat anders. Ik zie een land dat…

5 nieuwe coronagevallen genoteerd

GFC NIEUWS- 5 personen zijn besmet geraakt met het coronavirus. Deze gevallen deden zich voor in Paramaribo (2), Wanica (2) en Para (1)

Lijk 19-jarige visser aangespoeld

GFC NIEUWS- Het ontzielde lichaam van de ongeveer 19-jarige visser Ulrick France is in de vroege ochtend van 23 november nabij de steiger aan de…

“Ook wij gaan weer naar school!”

GFC NIEUWS- Samen met alle scholen is ook de stimulatiegroep voor dove- en slechthorende kinderen van start gegaan met het nieuwe schooljaar.

Geslaagde Independence Day Run 2020

GFC NIEUWS- Nadat al vroeg in het jaar duidelijk werd dat de Srefidensi Marathon dit jaar geen voortgang zou vinden heeft een aantal hardlopers het…