Olympische Spelen uitgesteld

GFC NIEUWS- Het Internationaal Olympisch Comité (IOC) heeft bevestigd dat de Olympische Spelen in de Japanse hoofdstad Tokio uitgesteld zijn.
“Gezien de huidige omstandigheden en op basis van informatie die we gekregen hebben van de Wereldgezondheidsorganisatie WHO, hebben de Japanse eerste minister Shinzo Abe en IOC-voorzitter Thomas Bach beslist dat de Spelen niet in 2020 kunnen plaatsvinden, met een maximaal uitstel tot midden 2021. Op die manier willen we de veiligheid van de atleten en alle betrokkenen garanderen”, klinkt het in de mededeling.
Ondanks het uitstel tot 2021, blijft de naam van de Olympische Spelen wel behouden. Ook volgend jaar zullen we het dus hebben over Tokio 2020, zo maakte Yuriko Koike, de gouverneur van Tokio, bekend.
Volgens de Japanse premier Shinzo Abe zullen de Spelen volgend jaar “het bewijsstuk worden van het overwinnen van het coronavirus”.
Eerder vandaag bereikte de Japanse eerste minister een akkoord met IOC-voorzitter Thomas Bach omtrent uitstel van maximaal een jaar.

Overige berichten