fbpx

Olympiër Jessica Blaszka verzorgt worstelclinics

GFC NIEUWS- De nationale worstelkampioenschappen 2019 belooft een spektakel te gaan worden.

Los van het feit dat veel topatleten zich klaarmaken om dit sluitstuk van het jaar mee te maken, zal er ook hoog bezoek zijn.

Niemand minder dan de Nederlandse Olympiër, Jessica Blaszka, zal te gast zijn bij de Surinaamse Worstel Federatie (SWF). Ze komt samen met Olympisch worstelscheidsrechter Ron Visser naar Suriname.

Hoewel Blaszka in eerste instantie op vakantie komt, zal ze ook twee clinics verzorgen in Suriname.

De 27-jarige Blaszka is een lichtgewicht worstelaar, die in de klasse onder 50kg uitkomt. In 2015 won ze brons op het World Championships Wrestling in Las Vegas, waardoor ze zich kwalificeerde voor de Olympische Spelen in Rio de Janeiro in 2016.

Ze kwam niet verder dan de eerste ronde. Toen al maakte ze een plan om de Olympische Spelen in Tokio te halen en langer te blijven. Intussen is ze hard op weg om zich te kunnen kwalificeren voor Tokio. Ze heeft onlangs ook brons gewonnen op het EK Worstelen.

BEKIJK OOK
Hoogbouwwoning door brand verwoest

Visser

De UWW-categorie I referee Ron Visser was enkele maanden geleden al in Suriname om een refreshment cursus te verzorgen. Hij is nu terug voor de nationale kampioenschappen, waar hij de leiding zal hebben van de wedstrijden als hoogste gegradueerde arbiter. Saillant detail is dat Visser zelf een deel van zijn reiskosten bekostigd.

NK

De nationale kampioenschappen worden gehouden op zondag 08 december in de Ismay van Wilgen Sporthal. Na jaren hebben zich weer een groot aantal zwaargewicht worstelaars zich aangediend.

Onder andere een Fernando Ghoerahoe (Meerzorg), Marciano Tsang (Commewijne), Rodolfo dos Santos (Tatami) en Leandro Dongo (Tatami) hebben zich aangemeld bij de zwaarste klasse.

Jessica Blaszka is de hoofdgast op deze dag.