fbpx

Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/gfcnieu1/public_html/wp-content/themes/mts_newsonline/functions.php on line 175

Olievondsten en topbezoek mooie momenten voor regering

GFC NIEUWSREDACTIE- De olievondsten van de afgelopen periode en de bezoeken van hoge buitenlandse functionarissen aan ons land zijn mooie momenten geweest voor de regering-Santokhi.
President Chandrikapersad Santokhi is 28 december tijdens zijn eindejaars-persconferentie met vicepresident Ronnie Brunswijk stil blijven staan bij deze momenten.
Hij zegt dat de grote olievondsten ons land bijzondere perspectieven bieden voor duurzame ontwikkeling. De opbrengsten van de natuurlijke hulpbronnen, waaronder olie, zullen in de visie van de regering immers moeten toekomen aan het Surinaamse volk, en daarvoor worden alle randvoorwaarden gelegd.
“De samenleving zal, mits wij in de gelegenheid worden gesteld om deugdelijk financieel economisch beleid te blijven voeren, een welvaart kennen zoals die nog nooit eerder in ons land is gekend. En binnen het afgelopen jaar is daarvoor de basis gelegd”, beloofde het staatshoofd.
Hij noemt de bezoeken van de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken, Mike Pompeo, en het officiële bezoek van president Irfaan Ali van Guyana hoogtepunten.
Met zijn Guyanese ambtgenoot zijn er verschillende bilaterale gesprekken gevoerd die de basis zullen vormen voor verregaande samenwerking tussen de Guyana’s en op basis van reciprociteit en gezamenlijke ontwikkeling.
Het bezoek van president Ali was tijdens de viering van 45 jaar Staatkundige Onafhankelijkheid van de Republiek Suriname.
Naast het Guyanese staatshoofd waren ook de Nederlandse en Braziliaanse ministers van Buitenlandse Zaken, respectievelijk Stef Blok en Ernesto Araujo, alsook vertegenwoordigers van Frankrijk, aanwezig.

OOK INTERESSANT
Vuurwapen, drugssoorten en geld aangetroffen bij twee afzonderlijke woninginvallen