fbpx

Okselspray liever niet meer gebruiken want die kan je ziek maken, zeggen gezondheidsexperts

GFC GEZONDHEIDSREDACTIE- Van verschillende deodorants en anti-transpiranten is middels tests in Denemarken bewezen dat ze chemische stoffen bevatten die zeer negatieve effecten kunnen hebben op de gezondheid.

De ‘endocrine disrupting chemicals’ (EDC’s) in okselsprays worden in verband gebracht met onder anderen overgewicht, erectiedisfunctie, vruchtbaarheidsstoornissen, laag libido, hormonale disbalans, vroegtijdige pubertijd, afname van de spermakwaliteit en verstoring van nog talrijke lichaamsprocessen.

Experts vertellen aan de GFC Nieuws gezondheidsredactie dat veel deo’s zowel aluminium als parabenen bevatten.

Deze potentiële hormoonontregelaars zijn veelal in staat om oestrogeen na te bootsen, wat kan resulteren in een verstoring van de  hormoonspiegels in het lichaam.

In de meeste deodorants, rollers en anti-transpiranten zit dikwijls ook een hoge dosis (50%) propyleenglycol. Bij dagelijks gebruik kan deze op aardolie gebaseerde chemische stof schade toebrengen aan het hart, de lever en het centrale zenuwstelsel.

Onderzoekingen in de Verenigde Staten van Amerika hebben aangetoond dat propyleenglycol al schadelijk kan zijn bij een veel kleiner percentage als 2%.

BEKIJK OOK
Marihuanarokers vertonen hogere percentages emfyseem, luchtwegaandoeningen dan tabaksrokers

Deze chemische stof trekt beter in de huid dan glycerine en het is goedkoper. Fabrikanten gebruiken het om die reden veel vaker in cosmeticaproducten.

LIEVER KIEZEN VOOR NATUURLIJKE ALTERNATIEVEN

De Europese verjongingsexpert Jonathan Clarke die ook een belangrijke adviseur is van Constantin, zegt vanuit Amsterdam aan GFC Nieuws dat hij een groot voorstander is van het gebruik van natuurlijke middelen om de oksels fris te houden.

Citroensap is volgens hem een natuurlijk en volkomen veilig middel tegen nare lichaamsgeuren omdat het de PH- waarde van de huid verlaagd en zo onaantrekkelijk maakt voor bacteriën.

“Schenk citroensap in een klein sprayflesje. Spray en wrijf dit direct in je oksels. Herhaal dit eenmaal later op de dag voor een beter effect. Je zelfgemaakt deo kun je voor langere tijd in de koelkast bewaren”, aldus Jonathan Clarke.

Klik hier voor adviezen om het contact met EDC’s te reduceren.