fbpx
OKB op bezoek bij Biza-minister Somohardjo

GFC NIEUWS- Minister Bronto Somohardjo van het ministerie van Binnenlandse Zaken (Biza) heeft maandag de leden van het Onafhankelijk Kiesbureau (OKB) op bezoek gehad voor een kennismaking.

Na de introductie van de OKB-leden aan de nieuwbakken minister is tijdens de meeting van gedachten gewisseld over onder andere het hebben van goede communicatie tussen het orgaan en de minister en het maken van werkafspraken.

Van Dijk-Silos, voorzitter van het OKB, gaf aan dat het OKB al is gestart met de pos-electorale projecten en belangrijk hierbij is de samenwerking met het ministerie van Binnenlandse Zaken. “Het verslag van de verkiezingen van mei 2020 is al af en zal behalve aan de President en de Nationale Assemblee (DNA) ook aan de minister van Binnenlandse Zaken worden gepresenteerd”, zegt de OKB-voorzitter.

Minister Somohardjo mag het verslag verwachten in de loop van deze week. De bewindsman zegt over te zullen gaan tot evaluatie met het rapport van Biza omtrent de verkiezingen van mei 2020 na ontvangst van het verslag van het OKB.

Het OKB is het Surinaams toezichthoudend orgaan op verkiezingen in Suriname en werd opgericht in 197. Politieke partijen dienen zich eerst bij het OKB te registreren en vervolgens bij hetCentraal Hoofdstembureau (CHS) waar de kandidaatstelling plaatsvindt. Om aan de verkiezingen deel te kunnen nemen hebben partijen de goedkeuring van zowel het OKB als het CHS nodig.

Tijdens en direct na de verkiezingen houdt het OKB toezicht en onderzoekt problemen. Na ontvangst van het proces-verbaal van het CHS controleert het OKB de resultaten. Indien nodig maakt het OKB de uiteindelijke uitslag bekend.

Meer nieuws

7 nieuwe coronagevallen erbij

GFC NIEUWS- Dinsdag testten 7 personen positief op Covid-19. Paramaribo noteert 6 nieuwe besmettingen en Wanica 1.

BOG houdt drive- thru-uitreiking

GFC NIEUWS- Ter afsluiting van de training Basis Psychosociale Vaardigheden voor COVID-19 hulpverleners heeft er een drive-thru uitreiking plaatsgevonden.

Dringende aanpak natte infrastructuur Saramacca

GFC NIEUWS- Tijdens een spoed onderhoud tussen het DNA-lid Radjendre Debie en districtscommissaris Sherin Bansi-Durga van Saramacca met de minister van Landbouw, Veeteelt en Visserij…

Geen nieuwe Covid-gevallen maandag

GFC NIEUWS- Al twee dagen op rij is niemand positief getest op Covid-19. Het voorbije etmaal zijn 23 testen uitgevoerd en testte iedereen negatief.

Achaibersing buigt zich over knelpunten BBGO

GFC NIEUWS- Minister Armand Achaibersing van Financiën en Planning heeft zich samen met het bestuur van de Bond voor Belangenbehartiging Gepensioneerden uit Overheidsdienst (BBGO) gebogen…

BEP brengt bezoek aan Kwinti en Pamaka Gaaman

GFC NIEUWS- Een delegatie van de politieke partij BEP onder leiding van voorzitter Ronny Asabina heeft op Onafhankelijkheidsdag een kennismakingsbezoek gebracht aan de pas beëdigde…

Succesvolle launch NPS Global Village

GFC NIEUWS- Op initiatief van afdeling Nederland van de Nationale Partij Suriname (NPS) is recent tijdens een virtuele kick-off meeting de NPS Global Village gestart.

Vergunning City Change opgeschort

GFC NIEUWS- De Centrale Bank van Suriname heeft conform artikel 38 lid 2 Wet Toezicht Geldtransactiekantoren 2012 de door haar aan City Change, gevestigd aan…

China wil versterking band met Suriname

GFC NIEUWS- De ambassadeur van China, Liu Quan, heeft tijdens een bezoek aan de minister van Natuurlijke Hulpbronnen (NH), David Abiamofo, het belang van het…