fbpx
OKB heeft aandacht voor fenomeen ‘spookbewoners’

GFC NIEUWS- Voorzitter van het Onafhankelijk Kiesbureau (OKB), Jennifer van Dijk-Silos, zegt dat zij aandacht heeft voor klachten vanuit de gemeenschap over ‘spookbewoners’.

Een aantal personen werd de afgelopen weken plotseling geconfronteerd met post van vreemde personen op hun woonadres.

“Wij hebben onze eigen methodes om zaken te onderzoeken. Het heeft de aandacht van het OKB,” zegt van Dijk-Silos die aanhaalt dat ze nog geen conclusies heeft getrokken, omdat ICT-deskundigen aan het werk zijn gezet om de kiezerslijsten te matchen.

De OKB-functionaris zegt wel dat zij zich niet voorstellen dat mensen die een aantal jaren niet meer op een adres wonen nog steeds staan ingeschreven op dat adres en dat het nooit is ontdekt door het Centraal Bureau voor Burgerzaken (CBB).

Ze spreekt over een teveel aantal gevallen en heeft ze intussen een gesprek gehad met de directeur van het CBB. Wat opvallend is, is dat deze gevallen aan het licht komen na de periode van de Ter Inzagelegging (TIL).

Vanuit Binnenlandse Zaken zou na de TIL opdracht zijn gegeven om een aantal duizend mensen op de lijst op te brengen. “Ik ben het bezig te onderzoeken. Het jammerlijke is dat wij niet in het systeem kunnen om onze eigen kiezerslijsten te maken. Wij zijn afhankelijk van wat men voor ons opstuurt en wordt je achteraf geconfronteerd met gevallen van mensen die plotseling oppoppen. Het zijn een aantal rare dingen aan de hand. Voor mij zijn deze de vierde verkiezingen en misschien de laatste verkiezingen. Ik hoop niet dat wij situaties krijgen van kiezerslijsten die vreselijk van elkaar verschillen.”

Van Dijk-Silos vraagt ruimte van de gemeenschap om dit goed te onderzoeken. “Ik heb de directeur van CBB aangehoord en ik neem aan dat hij niet jokt, maar dat ontneemt mij het recht niet om mijn eigen onderzoek te doen.”

Meer nieuws

Geen nieuwe Covid-gevallen maandag

GFC NIEUWS- Al twee dagen op rij is niemand positief getest op Covid-19. Het voorbije etmaal zijn 23 testen uitgevoerd en testte iedereen negatief.

Achaibersing buigt zich over knelpunten BBGO

GFC NIEUWS- Minister Armand Achaibersing van Financiën en Planning heeft zich samen met het bestuur van de Bond voor Belangenbehartiging Gepensioneerden uit Overheidsdienst (BBGO) gebogen…

BEP brengt bezoek aan Kwinti en Pamaka Gaaman

GFC NIEUWS- Een delegatie van de politieke partij BEP onder leiding van voorzitter Ronny Asabina heeft op Onafhankelijkheidsdag een kennismakingsbezoek gebracht aan de pas beëdigde…

Succesvolle launch NPS Global Village

GFC NIEUWS- Op initiatief van afdeling Nederland van de Nationale Partij Suriname (NPS) is recent tijdens een virtuele kick-off meeting de NPS Global Village gestart.

Vergunning City Change opgeschort

GFC NIEUWS- De Centrale Bank van Suriname heeft conform artikel 38 lid 2 Wet Toezicht Geldtransactiekantoren 2012 de door haar aan City Change, gevestigd aan…

China wil versterking band met Suriname

GFC NIEUWS- De ambassadeur van China, Liu Quan, heeft tijdens een bezoek aan de minister van Natuurlijke Hulpbronnen (NH), David Abiamofo, het belang van het…

Man (26) overleden na botsing met boom

GFC NIEUWS- 29/11/20- Bij een eenzijdig ongeval is zondagmorgen een 26- jarige man om het leven gekomen. Getuigen hebben het slachtoffer nog gereanimeerd.

Covid-19: 82 testen, 1 positief

GFC NIEUWS- Het afgelopen etmaal testte slechts 1 persoon in Paramaribo positief op Covid-19. In totaal zijn 82 testen uitgevoerd.

Wayana willen eeuwenoud pad herstellen

GFC NIEUWS- Door een historisch looppad van de Wayana in Zuid-Oost Suriname weer open te kappen, kunnen de Wayana Inheemsen, die dorpen hebben in zowel…