fbpx

OJ waarschuwt NN7687: ‘Je hebt maar één gek nodig’

Het nieuwe verblijf van Bill Cosby ziet er een beetje anders uit dan hij gewend is: een cel van amper 3 bij 4 meter in een maximaal beveiligde gevangenis voor de eerste #MeToo-veroordeelde.

Cosby bracht zijn eerste nacht door in de State Correctional Institution Phoenix als gevangene nr. NN7687.

Hij zit alleen in zijn verblijf, een cel in een eenheid naast het medisch centrum van de gevangenis, maar zal op termijn worden “geïntegreerd in de algemene populatie”, zoals woordvoerster Amy Wordon van het Amerikaanse Pennsylvania Department of Corrections het omschrijft.

Ervaringsdeskundige O.J. Simpson zegt dat Cosby op zijn tellen moet letten, omdat de gevangenisbevolking het niet zo heeft op verkrachters.

Eén gek

“Ik weet zeker dat er jongens zullen zijn die een oogje in het zeil houden, maar ze zullen hem in preventieve hechtenis moeten nemen – je hebt maar één gek nodig, snap je?” waarschuwt Simpson.

BEKIJK OOK
Verkoop Rosebel Gold Mines aan Chinese Zijin gefinaliseerd

Zelf zat hij negen jaren voor ontvoering en een gewapende overval, nadat hij in een spraakmakend proces was vrijgesproken van de moord op zijn voormalige echtgenote en haar vriend.

Cosby moet 3 tot 10 jaren uitzitten voor het misbruiken van Andrea Constand. 60 andere vrouwen beweren dat Cosby hen eveneens heeft misbruikt.

Constand ging in 2006 akkoord met een financiële schikking voor een onbekend bedrag, maar de vervolging werd enkele jaren later toch hervat.