fbpx

OHM Náriteam discussieert over visie Surinaamse politica periode 2020/2025

GFC NIEUWS- Dinsdag organiseert het OHM Nári (Ladies) Team in samenwerking met Trishul Broadcasting Network een discussieavond.
Stichting Organisatie Hindoe Media, opgericht in 2005 is reeds twee jaren bezig via haar vrouwennetwerk, OHM Náriteam, met het organiseren van buurtgesprekken via de lokale tempelorganisaties.
Hierbij worden vooral vrouwen in het voetlicht geplaatst en gaan ze met deskundigen in discussie over de gezinssituaties, gezondheidsissues, juridische vraagbakken alsook armoede bestrijding. Middels deze vorm van sevá probeert OHM een bijdrage te leveren aan de verbetering van het leven van deze vrouwen en gezinnen.
In verband met de komende verkiezingen blijkt dat het aantal vrouwelijke kandidaten op DNA-RR-DR-niveau aardig is toegenomen. Het OHM Náriteam heeft gemeend een paar van deze vrouwen te benaderen om hun visie te geven over hoe zij denken, indien gekozen, Suriname vooruit te brengen in de ontwikkeling in diverse facetten, en hoe zij hun rol zien in het totaal politieke spectrum.
De afgelopen 45 jaar hebben de mannen de Surinaamse politiek gedomineerd, op twee vrouwelijke voorzitters van de DNA na. “Wordt het misschien tijd dat we een vrouwelijke president kiezen? En meer vrouwen op bestuurlijke posities?”
De aspirant-DNA-kandidaten zullen via Zoom live via Trishul radio kanaal 98.9 FM te horen en via Tv kanaal 20.6 te zien zijn. Ook via Facebook: https://www.facebook.com/apravasi.milan/ en YouTube: http://www.youtube.com/c/RCFAAccountants zal deze avond te volgen zijn.
Het thema van deze avond is: Wat is de visie van de Surinaamse politica over de periode 2020/2025?
De gastsprekers zijn Rishma Kuldipsingh (VHP), Wiedja Jawalapersad-Badrie (DA ‘91), Varsha Ramratan (VHP), Harriet Ramdien (VHP), Anushka Gopalrai (NDP), Niesha Isrie-Jhakry (VHP), Rekha Kalpoe (PALU), Reshma Mangre (VHP), Soesmakoemarie Bahadoer (VHP) en Krishna Hussainali-Mathoera (VHP).

BEKIJK OOK
Criminelen ervandoor met SRD 65.000 en gouden halsketting van vrouw op parkeerterrein