fbpx

Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/gfcnieu1/public_html/wp-content/themes/mts_newsonline/functions.php on line 175

OHM doet donaties namens goedhartige familie uit Nederland

GFC NIEUWS- Een familie uit Den Haag, Nederland, doneert jaarlijks aan vele instellingen en behoeftige personen middels levensmiddelenpakketten, tuingereedschappen en voeding.

Afgelopen 20 december zijn 277 pakketten via het Support Su project in Nederland onder leiding van Ram Nathi bij Rubim Markt aangekocht. Deze levensmiddelenpakketten zijn door een team van OHM-vrijwilligers verdeeld, voornamelijk te Boxel, Domburg, Ornamibo en Dijkveld.

Wederom is dit keer niet gekozen voor de oude methode van pré-selectie, maar gewoon de buurten aandoen en na waarneming van de feitelijke omstandigheden werden de pakketten overhandigd. Duidelijke criteria zijn in acht genomen om echte armoede te herkennen.

Een ander doel van dit jaarlijks terugkerend project is om ook een babbeltje te maken met de oudjes om na te gaan hoe hun zorg is geregeld, hun medische toestand, hun leeftijd en hun familieband is en heeft OHM hiervan veel geleerd.

OOK INTERESSANT
Geldwisselkantoor Suri-Change in Amsterdam getroffen door nieuwe ontploffing

OHM dankt dit echtpaar uit Nederland, dat anoniem wenst te blijven, voor hun frequente donaties aan weeskinderen, bejaarden en sociaal zwakkeren.

Een andere toegepaste methode die door deze familie op advies van OHM is toegepast is het doneren van tuingereedschappen volgens de filosofie ‘geef geen vis maar een hengelstok’.

Het komend jaar zal OHM dit gereedschappenproject wederom oppakken en donateurs stimuleren in plaats van fast-food en levensmiddelen liever duurzame gereedschappen te doneren, waarmee men eigen groenten, bloemen en fruit kan produceren voor eigen consumptie en voor de verkoop.

Dit pakket bestaat uit een houwer, tjap, hark, vijl, slijpsteen, handschoenen, kruiwagen, schop, schoffel, laarzen, groentezaden, kweekkuipjes en plantjes.