fbpx

OHM biedt rapport "Suriname Cultural Roadmap 2021-2031" aan directeur Cultuur

GFC NIEUWS- Het rapport “Suriname Cultural Roadmap 2021-2031” is afgelopen week door OHM-voorzitter Sunita Ramlochan Tewarie aangeboden aan de nieuwe Cultuurdirecteur Roseline Daan.
Dit rapport is tot stand gekomen nadat Stg. OHM Suriname in samenwerking met het Swami Vivekananda Culture Centre, SVCC op 4 oktober een workshop heeft georganiseerd, hetgeen een unicum is geweest in Suriname.
Op die dag hebben diverse stakeholders presentaties gehouden over de subsectoren dans, hindi, yoga, muziekeducatie en natak. Diverse culturele- en spirituele organisaties en scholen hebben op verzoek van OHM, SEWA en stg. Kela Kie Poedja, KKP een inventarisatie gepleegd over de knelpunten waarmee de respectieve sector en organisaties mee te maken hebben.
Van de overheid, c.q. het directoraat Cultuur wordt verwacht dat er een beleid wordt gevoerd gericht op toezicht, richtlijnen en structuren bij de opzet, uitvoering en ondersteuning bij activiteiten van de organisaties. Daarnaast is duidelijk naar voren gekomen dat er behoefte is aan samenwerking binnen de eigen branche, maar ook aan een overkoepelende orgaan die de jaarplanning opmaakt en de contacten met het directoraat onderhoudt.
De directeur gaf aan zeer verheugd te zijn met het initiatief en dat zij een nauwe samenwerking voorstaat. Dit rapport is tevens aangeboden aan de ambassade van India en door de inmiddels met pensioen vertrokken SVCC-directeur Sharad Kumar aan de President Vinay Sahastrabudhi en Dinesh Patnaik, directeur generaal van het ICCR, het International Council for Cultural Relations, te Azad Bhavan, New Delhi, India.
Een country report en de komst van een instrumentenreparateur en chefkoks worden besproken voor 2021. Vanwege Covid-19 zijn de activiteiten van het SVCC en ICCR op een laag pitje, maar de aanbevelingen van het rapport zullen hun aandacht hebben.

BEKIJK OOK
Latere invoering BTW wordt geïncorporeerd in IMF-programma