fbpx

OHM begint weer met ‘good food’ kooklessen

GFC NIEUWS- De Organisatie Hindoe Media b(OHM) egint wederom met het verzorgen van goede voedingscursussen.

Haar OHM Nári vrouwenteam gaat van start met dit ‘good food, healthy lifestyle project’ om middels theoretische en praktische voorlichting “a better way of life” te stimuleren en zo de toenemende gezondheidsklachten, zoals diabetici, nierdialyses en hoge bloeddruk patiënten tegen te gaan.

Er moet een drastische verandering komen in ons consumptiegedrag zowel thuis, op school, aan het werk en vooral op feestjes. Teveel suiker, zout, vet, fastfood en koolhydraten zijn de boosdoeners, schrijft OHM in een persbericht.

“Terwijl de import van frisdranken en alcohol als maar toeneemt, worden op de scholen vanuit de kantines onze kinderen verziekt met veel suikerhoudende dranken.”

BEKIJK OOK
Twee top legerfunctionarissen VS en Colombia naar Suriname

“Ook de Cocktail bars, een nieuwe mode op feestjes, zijn lekkere over zoete suiker en alcohol verdelers.”

“In onze ziekenhuizen worden er wekelijks tenen en of voeten afgesneden en komen vele Surinamers te weten dat ze ook diabeet zijn. Dan begint het lange traject van onderzoek, medicijnen gebruik waarbij adviezen op het gebied van voeding, drank en een betere levenswijze niet ontbreken.”

Iedereen, inclusief hotels, restaurants, catering en koks en vooral de moeders worden uitgenodigd om deze kooklessen bij te wonen.