fbpx

‘Ogri ai’ oftewel ‘boze oog’ is één van de grootste onzinnigheden in Suriname

GFC LIFESTYLEREDACTIE- Het geloof dat sommige mensen in Suriname nog hebben dat iemands ‘boze blik’ (ogri ai) een schadelijke invloed zou kunnen hebben op hun welzijn is ronduit belachelijk en past helemaal niet meer in deze tijd.

Het is nog beschamender dat volwassen mannen en vrouwen met gezond verstand zo sterk in deze nonsens geloven dat ze hun zuurverdiend geld uitgeven aan charlatans om het zogeheten ‘ogri ai/ boze oog’ te verwijderen.

Dat laat het Kritisch Internationaal VrouwenCollectief (KIVC) aan de lifestyleredactie van GFC Nieuws weten.

“Dat er nog mensen zijn in Suriname die niet op andere gedachten te krijgen zijn en ervan overtuigd willen blijven dat de ‘ogri ai’ theorie klopt is niets minder dan absurd”, stelt het KIVC.

Het VrouwenCollectief reageert op een recent geval van een vrouw uit Paramaribo van wie bekend is geworden dat zij maandelijks een groot deel van haar salaris spendeert aan een wonderdokter.

BEKIJK OOK
40- jarige vrouw die van vriend geen hand mag geven aan mannen kan ermee leven

“De oplichter die actief is in de wijk Munder in Paramaribo vertelt niet alleen aan deze vrouw en haar kind van 11 jaar, maar aan meerdere van zijn  klanten dat de problemen in hun leven worden veroorzaakt door het ‘boze oog’ van anderen”.

“De mensen trappen in dit groot onzinverhaal en geven veel geld aan hem om de zogenaamde ‘boosaardige krachten’ teniet te doen”.

Het KIVC is van mening dat het ‘ogri ai’ oftewel ‘boze oog’ verhaal één van de grootste onzinnigheden in Suriname is.

“De problemen in je leven worden beslist niet veroorzaakt door de boze blik van anderen, men negatief over je denkt of praat of je niets goed gunt”.

“En als er door kwaaddenkers of kwaadsprekers zaken fout gaan in je leven heeft een bezoek aan een medicijnman geen enkel effect. Het is voor de gek houderij”, aldus het KIVC.